Kadıköy'de yıllar sonra bir ilk! 1999'dan bu yana böylesi yaşanmamıştı

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftası Fenerbahçe - Galatasaray derbisine sahne oldu. Dev derbide sarı kırmızılı ekip, Sergio Oliveira, Kerem Aktürkoğlu ve Icardi'nin attığı gollerle Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 3-0 mağlup etti. Galatasaray, galibiyetin yanı sıra Aralık 1999'dan bu yana yani tam 24 yıl sonra bir ilki başarmış oldu. İşte detaylar...

Kadıköy'de yıllar sonra bir ilk! 1999'dan bu yana böylesi yaşanmamıştı

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftası, dün Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisiyle milyonları ekran başına kilitledi. Futbolseverler, dev derbiyi yakından takip ederken, maç Galatasaray'ın 3-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Bu gelişmenin ardından dev derbide 24 yıl sonra bir ilk de yaşandı.

Sarı kırmızılılar, 32. dakikada Sergio Oliveira, 78. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 90+10'da Icardi'nin attığı gollerle Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 mağlup etti.

Galatasaray bu galibiyetle 39 puana yükselerek liderliğini korudu.

Aralık 1999'dan bu yana bir ilk

Sarı-kırmızılılar ilk yarıyı Sergio Oliveira'nın 32. dakikada attığı golle soyunma odasına 1-0 önde giderken 24 yıl sonra bir ilk yaşandı.

Opta'ın verilerine göre; bu sonuçla Galatasaray, 24 yıl sonra ilk kez Kadıköy'de ilk yarıyı önde kapamış oldu.

Gol nasıl oldu?

Mertens'in soldan kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte Osayi-Samuel'in arka tarafa sektirdiği topu sağ çaprazda Oliveira kontrol etti. Bu oyuncunun yerden düzgün vuruşunda top uzak köşeden ağlarla buluştu: 0-1.