Fenerbahçe gol kaçırma yarışından 3 puan çıkardı

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’in 22.haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Başakşehir ile karşılaştı. Açıkçası Fenerbahçe, ilk yarıda usta ayakların etkili oyunuyla rakibine karşı iyi bir oyun ortaya koydu. Başakşehir, Fenerbahçe’yi durdurmayı denese de başarılı olamadı, ancak kaleci Volkan Babacan takımını ayakta tutan isimdi. İlk yarıda 5 kurtarış yapan Volkan, başta Edin Dzeko olmak üzere sarı-lacivertli takımın yıldızlarına gol şansı vermedi.

Fenerbahçe gol kaçırma yarışından 3 puan çıkardı - Resim : 1

FENERBAHÇE GOL KAÇIRMA YARIŞINA GİRDİ

Başakşehir’in 10 kişi kalmasıyla Fenerbahçe, rakibinin üzerine daha rahat gitse de istediği golü bulamadı. İsmail Kartal, 55.dakikada İrfan ve İsmail’i çıkararak yerlerine Cengiz ve Batshuayi’yi alıp hücumcu sayısını artırdı. Ancak ilk yarıda gol kaçırma yarışı ikinci yarıda da devam etti. Sarı-lacivertli takım o kadar çok atak yaptı ki 71 kez ceza sahası içinde buluşarak rekor kırdı. Herkes akan oyunda Fenerbahçe’nin golü bulması beklenirken, 90.dakikada Başakşehirli Onur’un eline çarpan topta hakem Abdülkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Batshuayi kritik anda sorumluluk alarak topu filelerle buluşturdu. Fenerbahçe bu galibiyetle belki de sezonun kırılma maçını kazandı.

FERDİ KADIOĞLU ENERJİSİYLE FENERBAHÇE’Yİ CANLANDIRDI

Maçın kahramanı golü atan Batshuayi olabilir ama bence maçın yıldızı Ferdi Kadıoğlu’ydu. Bitmek bilmeyen enerjisiyle takımın ataklarında sorumluluk alırken defansif olarak da önemli müdahaleler yaptı.

Fenerbahçe gol kaçırma yarışından 3 puan çıkardı - Resim : 2

TADIC, BİRAZ DAHA ORTAYA YAKIN OYNAMALI

Çok eleştirilen Tadic’e de bir parantez açmak istiyorum. Fenerbahçe’nin hücum aksiyonlarının içinde hep o var. Eğer Tadic biraz daha 3.alanda topla buluşursa Fenerbahçe, maçları daha kolay çözebilir.

Fenerbahçe gol kaçırma yarışından 3 puan çıkardı - Resim : 3

FENERBAHÇE DAHA AZ GOL KAÇIRMALI

Teknik direktör İsmail Kartal’ı da kutlamak gerek. Bu kez erken risk alarak elindeki hücum oyuncularını oyuna alarak gol aradı. Kartal’ın hücum futbolcularıyla konuşarak gol kaçırma furyasına bir dur demeli. Samsunspor maçında mutlak pozisyonları harcayan Dzeko, bu maçta da buna devam etti. Fenerbahçe eğer şampiyon olmak istiyorsa girdiği pozisyonları gole çevirmeli. Erken gol özgüven getirir.  Çünkü gol ne kadar geç gelirse takım daha az strese girer.