Fenerbahçe, hakem hatalarıyla ilgili rapor hazırladı! Beş maçtaki 10 hata tek tek TFF’ye sunulacak!

Trendyol Süper Lig’de çıktığı 5 maçı kazanan Fenerbahçe, maçlarında yaşanan 10 hakem hatasıyla ilgili rapor hazırladı. Söz konusu rapor, Merkez Hakem Kurulu’na sunulmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu’na sunulacak.

Fenerbahçe, hakem hatalarıyla ilgili rapor hazırladı! Beş maçtaki 10 hata tek tek TFF’ye sunulacak!

Trendyol Süper Lig’de 2023-2024 sezonu heyecanı devam ederken her yıl olduğu gibi bu yıl da hakem kararları konuşuluyor. Özellikle bazı maçlarda hakemlerin verdiği kararları futbol otoriteleri tarafından da çok konuşulurken Fenerbahçe yönetimi maçlarında yapılan hakem hatalarına tepki gösterdi.

SELAHATTİN BAKİ’DEN HAKEM KARARLARINA TEPKİ

Son olarak Alanyaspor’u deplasmanda 1-0 yenen Fenerbahçe’de Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki maçın ardından yaptığı açıklamada, “Sahadaki futbola ve hakem yönetimine gelirsek, bugün yorum yapmak yerine bazı tespitlerde bulunmak istiyorum. İlk 5 hafta, ‘konuşmayalım, konuşmayalım’ diye kendi aramızda da kendimizi telkin ediyorduk. ‘Sahada kalmaya çalışalım’, ara ara denk geldiğimizde rakip yöneticilerle de konuştuğumuz zaman ‘bu sene biraz daha futbol konuşsun, bizler konuşmayalım’ diye her ne kadar aramızda telkinlerde bulunsak da artık öyle şeyler oluyor ki insan en azından bazı doneleri ortaya koymak istiyor. Bugün net şekilde Szymanski’ye verilmeyen penaltı, gayet normal pozisyonda %100 diyebileceğimiz bir gol pozisyonuna çıkarken takımın atağının kesilmesi. Gayet zorlama şekilde Kaptanımız Dzeko ve İrfan Can’a gösterilen kartlar. Yine ne hikmetse Fenerbahçe’ye nasip olan gereğinden fazla uzun süren ve insanların sinir uçlarıyla oynayan VAR araştırması. Biz daha önce 9 saniyede penaltısı iptal edilmiş, 4 dakika 17 saniye aranarak golü iptal edilmiş bir camiayız.  Bugün de attığımız nizami gol ve demin size verdiğim örnekleri bize yaşatan hakemin bile tereddütsüz verdiği golü 3 dakika 44 saniye iptal etmek için niye uğraşıldı. Neler arandı? Ve niye bu detaylar ve dinamikler aranıyor? Bunların da artık TFF yetkileri tarafından Fenerbahçe camiasına ve futbol kamuoyuna cevaplandırılması gerekiyor. Ve bu cevapları bekliyoruz” demişti.

Fenerbahçe, hakem hatalarıyla ilgili rapor hazırladı! Beş maçtaki 10 hata tek tek TFF’ye sunulacak! - Resim : 1

RAPOR MHK’YE SUNULACAK

Sözcü’nün haberine göre sarı-lacivertli kulüp, geride kalan beş maçta aleyhlerindeki hatalar hakkında geniş bir rapor hazırladı. Bu hataların 10 tanesinin üzerinde özel olarak duruluyor. Rapor, MHK'ya sunulmak üzere TFF'ye teslim edilecek. Hakem Atilla Karaoğlan'ın yönetimiyle ilgili federasyona Fenerbahçe'nin duyduğu rahatsızlık da iletildi.

Fenerbahçe, hakem hatalarıyla ilgili rapor hazırladı! Beş maçtaki 10 hata tek tek TFF’ye sunulacak! - Resim : 2
Görüntüler yayıncı kuruluş Bein Sports'tan alınmıştır. 

 

RAPORDA YER ALAN HAKEM HATALARI

Yöneticiler hakem kararlarının kulüplere göre değiştiğini düşünürken çifte standartlara dikkat çektiler. Sarı-lacivertli kurmaylar, TFF yönetimine çağrıda bulunarak, acil önlem alması çağrısında bulundu. İşte belirlenen 10 pozisyon:

1. HAFTA…………Gaziantep FK………………. 2-1

1- Ferdi'nin ortasında ceza sahasında rakip oyuncuya çarpan topta hakem penaltı noktasını gösterdi. VAR penaltıyı iptal etti.

2- MHK eğitimcisi Hugh Dallas'ın hakemi alkışlayıp çift sarıdan atılan Maxim için Abdulkadir Bitigen'i eleştirmesi ve tolerans gösterilmesini istemesi Fenerbahçe cephesinde ‘çifte standart' endişesi yarattı.

2. HAFTA……….Samsunspor (D) ……………. 0-1

3- Fred'in golü, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Golden önceki pozisyonda Tadic'in ofsayt olduğu tespit edilse de top rakibe geçmişti. Fenerbahçe'ye göre VAR golü iptal etmek için 1.5 dakika geriye gitti.

4. HAFTA……….Ankaragücü (D)…………….. 0-1

4- Dzeko, Mert Çetin tarafından düşürüldü ve sarı kart gördü. Fenerbahçe'ye göre Boşnak futbolcunun mutlak gol şansı vardı ve kartın rengi kırmızı olmalıydı. Devamında Mert'e çıkması gereken ikinci bir sarı da atlandı.

5- Fred, ceza sahasında düşürülmesine rağmen penaltı verilmedi.

5. HAFTA………….Antalyaspor……………….. 3-2

6- Miha Zajc ceza sahasında düşürülmesine rağmen penaltı verilmedi.

7- Fenerbahçelilere göre Antalyaspor'un 2. golünden önce de Zajc'a faul yapıldı.

6. HAFTA………. Alanyaspor (D)…………….. 0-1

8- Szymanski yerde kaldı, hakem devam ettirdi. VAR incelemedi. Fenerbahçe'ye göre arkadan yapılan itmelere penaltı verilmesi yönündeki IFAB tavsiyesi es geçildi.

9- Dzeko, kaleci ile karşıya kalacağı pozisyonda yanlış bir faul düdüğü çalındı. Mutlak gol pozisyonu güme gitti.

10- Osayi ve Dzeko'ya sarı kart verilen pozisyonlarda faulleri rakip oyuncular yaptı. Fenerbahçelilere göre aleyhlerindeki kartlar çok rahat çıkarken rakiplere verilmesi gerekenler atlanıyor.