Fenerbahçe, şampiyonluğa havlu attı! Sorumlular net

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’de sezonun bitmesine kısa bir süre kaldı. Fenerbahçe, rakibi Galatasaray’ın Sivasspor’u 6-1 yendiği maçın ardından 35.hafta maçında deplasmanda Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, defans yapan rakibine karşı aradığı golü bulamadı ve müsabaka 0-0 sona erdi. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki puan farkı bu sonuçla 7’den 6’ya düştü. Üç maç kala Fenerbahçe’nin şampiyon olma ihtimali neredeyse sıfıra indi.

İki takımın oynadığı oyuna bakınca Galatasaray’ın daha ağır bastığını görebiliriz. Çünkü Fenerbahçeli futbolcular kafalarında ligi bitirmişler. Sahada bir plana sadık kalarak atak yapıldığını da düşünmüyorum. Bunun en somut örneği, yaratıcı oyuncu konumundaki İrfan Can’ın sakatlığı sonrası tek iyi orta yapma potansiyeli olan Tadic’in yerine Serdar Dursun’un girmesidir.

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARTMALI

Bir takımda futbolcu formsuz ise yerine sakatlık yoksa başka birini alabilirsiniz. Ancak teknik direktör formsuz ve sahadan kopuksa işte o zaman sıkıntı büyüktür. Fenerbahçe’deki durum da tam olarak bu, İsmail Kartal formsuz. Sayın Kartal değişiklikleri yanlış yapıyor, saha içinde alternatif çözümler üretemiyor. Fenerbahçe’nin teknik direktörü şapkanın içinde tavşan çıkartmalı ama İsmail Kartal’da bu ne yazık ki yok.

KUPA YOKSA BAŞARISIZSINIZDIR

Bu saatten sonra Fenerbahçe’nin şampiyon olacağını düşünmüyorum. Bir futbol mucizesi olursa da sarı-lacivertli takımı tebrik ederiz. Ancak şu duruma kadar baktığımızda İsmail Kartal, gemiyi limana istenildiği gibi yanaştıramadı. Saha içine etki eden faktörler olmuş mudur? Elbetti ki oldu, ancak sezon bittiğinde kimse neler yaşadığınıza bakmaz, sonuçta kupa varsa başarılısındır, kupa yoksa başarısızsındır. Bu durumda tek suçlu İsmail Kartal mıdır? Bence değil. Bir diğer suçlu Sayın Başkan Ali Koç’tur. Çünkü saha dışındaki psikolojiyi yönetemediler, takımın arkasında sağlam duramadılar.

ALİ KOÇ ADAY OLMALI MI?

Sayın Başkan Ali Koç, 6 yıllık başkanlık serüveninde büyük ihtimalle lig şampiyonluğu yaşamayacak. Tekrar aday olmak istediği konuşuluyor. Taraftarı dinlerse adaylığını koymaz, çünkü Fenerbahçe taraftarı kendisine çok sabır gösterdi ve inandı. Sonuca bakınca aday olmaması gerekiyor. Bir de Sayın Ali Koç, aday olmakta ısrarcıysa şunu sormak isterim. Şirketini 6 yıl boyunca zarara uğratan birinin işini devam ettirir mi? Buna eminim hayır cevabını verecektir. İşte adaylığı da bu soruda yatıyor. Kalın sağlıcakla…