Jorge Jesus'tan şampiyonluk ve Mesut Özil açıklaması

Fenerbahçe teknik direktörlük koltuğu için Jorge Jesus ile anlaşmaya vardı. Sarı-Lacivertliler Portekizli çalıştırıcı için imza töreni düzenledi. Törene Başkan Ali Koç da katıldı.

Jorge Jesus'tan şampiyonluk ve Mesut Özil açıklaması

Fenerbahçe 'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mesut Özil konusuna açıklık getiren Portekizli teknik adam ayrıca yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. 

Ali Koç: "Dünya çapında bir teknik adam"

Ben çok az konuşacağım. Sezonu istediğimiz noktada bitiremedik. Bu karar kolay değildi. Nisan veya Mayıs ayında almadık. Sezonu 2. bitirdik. İsmail Hoca'ya çok teşekkür ediyoruz. Bir Türk takımının getirebileceği en üst seviye teknik direktörü getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Nisan ayı itibarıyla Jorge Jesus'la olan görüşmelerimiz daha da arttı. Mayıs'ın başına doğru, daha somutlaşmaya başladı.

Jorge Jesus: "Şampiyon olmak istiyoruz"

"Burada olmak benim için büyük bir gurur. Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birini olduğunu biliyorum. Buraya maddi sebeplerden dolayı gelmedim. Büyük bir takımda çalışmak istiyordum. Tutkulu taraftarı olan bir takımda çalışmak istiyordum. Ben de Fenerbahçe taraftarına benziyorum. Ben de burada tutkuyla çalışmak istiyorum. Ben kendi işime güveniyorum. Burada kazanmamız için her şart var. Her imkanımız var. O yüzden bu sene şampiyon olmak istiyoruz"

Jorge Jesus'tan Kim ve Arda açıklaması

"Futbolda sistem önemli ama başka önemli şeyler de var. Oyuncular da çok önemli. Elinizdeki oyuncular için en ideal sistemi belirlemelisiniz. Genellikle 4-4-2 oynadım ama maça ve rakibe göre sisteminizi değiştirebilirsiniz."

"Arda Güler çok yetenekli"

"Kim Min-Jae çok iyi, Avrupa'da her takım isteyebilir. Arda Güler çok yetenekli, gelişecek. Takımımıza yardım edeceğinden hiç şüphem yok."

"Mesut Özil'le ilgili karar devam edecek"

"Mesut Özil, gerçekten çok iyi bir geçmişe sahip ama benim de kulüple ilgili fikirlerim var. Kendisiyle ilgili alınan karara aynı şekilde devam edeceğim."

"Yaratıcı oyunculara ihtiyacımız var"

"Ofansif açıdan daha yaratıcı oyunculara ihtiyacımız var. Belirleyici olabilecek oyunculara odaklanacağız. Futbolda yetenekli oyuncunun yeteneğini sahaya yansıtabilmesini sağlamak gerekiyor. Ön bölgede oynayabilecek, göze hoş gelecek futbolculara da odaklanacağız."

Kontrat konusu

"Hep büyük takımlarda çalıştım. Kontrat konusunda... Portekiz dışında çalıştığımda 1 yıldan fazla kontrat yapmam. Benim için en önemli şey işin sportif kısmı."

Hakemler

"Türkiye'de çok iyi ve kaliteli hakemler var. Hiçbir zaman hakem kararlarını bahane olarak sunmam."

Ali Koç: Kim tam savaşçı

"Rossi'yi, Crespo'yu aldığımızda bunları nereden aldınız denmişti. Şimdi ilgi yüksek. Min-Jae de Vitor Pereira'nın bize tavsiyesidir. Kim'i elimizde tutmak zor. Dünya çapında bir futbolcu. Tam savaşçı. Gelen teklifler var ama inşallah o tekliflerin hiçbirini değerlendirmek zorunda kalmayız."

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kötü Federasyonunun bıraktığı bir iklim var. TFF seçimiyle ilgili yarın kendimi daha net şekilde anlatmaya çalışacağım. 10 gün sonra sezonu açıyoruz ve hala yabancı sayısı, transfer harcama limitleri belli değil"

Şampiyonlar Ligi elemeleri

"Totalde 5 haftamız olacak. Şampiyonlar Ligi ön elemesi olacak. Daha önce bu tarz maçlar oynayacağız. Başkanımızın dediği gibi oyuncularımızı tutmayı becerebilirsek avantaj olacak bizim için. İlk hafta pek sayılmaz, oyuncular milli takımda olacak. 6-7 tane hazırlık maçı oynamak istiyoruz."

Jorge Jesus: "Alex, bu kulüp için bir idol"

"Gelmeden önce onunla konuştum. 9 yıl önce burada yarı final oynadığımda da taraftarları görmüştüm. Taraftarlar, takımı her zaman galibiyete itiyor. Bir takımı büyük takım yapan şey, taraftarlarıdır. Bizim de yapmamız gereken şey onları kupalarla taçlandırmak."

Jorge Jesus'tan şampiyonluk ve Mesut Özil açıklaması - Resim : 7