Fenerbahçe, turu Kadıköy’e bıraktı!

Sevgili okurlar, Avrupa’daki temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçında Yunan ekibi Olympiakos ile karşılaştı. Temsilcimiz maçın ilk 8 dakikasına çok iyi başladı. Dzeko ile 2 gol pozisyona giren temsilcimiz, bunları gole çeviremedi. Daha sonra 8.dakika Çağlar Söyüncü’nün uzaklaştıramadığı topta kalemizde ilk golü gördük.

İkinci golde ise dağınık defans hattında Çağlar bu kez de ofsaytı bozunca skor bir anda 2-0 oldu. İkinci yarıda reaksiyon vermesini beklediğimiz Fenerbahçe yine tutuk ve hatalar yaparak başladı. Nitekim 57.dakikada Krunic ve Zajc ikilisinin hatasından dolayı kaptırılan topta skor 3-0 oldu.

Fenerbahçe, turu Kadıköy’e bıraktı! - Resim : 1

FRED VE İSMAİL, FENERBAHÇE’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

İsmail Kartal, 3-0’dan sonra risk alarak orta saha ikilisi Krunic ve Zajc’ı oyundan aldı. Bu isimlerin yerlerine ideal ilk 11’in orta sahası İsmail ve Fred oyuna girdi. Nitekim bu ikili orta sahada üstünlüğü alınca Fenerbahçe rakip yarı alanda top tutmaya ve pozisyonlar bulmaya başladı. Bunun ilk meyvesi Osayi’nin son çizgiye inmesiyle gelen 67.dakikadaki penaltı oldu. Tadic kendisinden beklendiği gibi penaltıyı gole çevirdi ve skor 3-1 oldu.

Fenerbahçe baskıyı artırdı ve sol kanattan gelişen Ferdi – Tadic paslaşması sonrası ceza sahasına yapılan ortada Szymanski topu indirdi, İrfan pozisyonu golle tamamladı. Sarı-lacivertli takım maçta eşitliği yakalayacak pozisyonları da buldu. Son dakikada Bonucci topa vurmak yerine içerideki Dzeko’ya pas vermeyi düşünse 3-3’lük skoru konuşacaktık ama senaryo böyle olmadı.

Fenerbahçe, turu Kadıköy’e bıraktı! - Resim : 2

İSMAİL KARTAL NEYİ DÜŞÜNDÜ?

Herkes İsmail Kartal’ı orta saha ikilisinden dolayı eleştiriyor. Kağıt üzerinde elinde Fred ve İsmail Yüksek varken Zajc – Krunic ile başlamak tabii ki mantıklı değil. Herkesin unuttuğu bir şey var ki bu futbolcular sakatlıktan döndü. Bence İsmail Kartal iki futbolcusunu maçın seyrine göre oyuna sürüp tam performansla Fatih Karagümrük ile oynanacak maçta sahaya sürmek istedi.

Fenerbahçe, turu Kadıköy’e bıraktı! - Resim : 3

FENERBAHÇE, TURU KADIKÖY’DE GEÇEBİLİR

Fenerbahçe, ideal ilk 11’iyle çıkarsa Olympiakos’u taraftarının desteğiyle eleyip turu geçebilir. Önemli olan bu maçta yapılan hataları yapmadan organize ataklarla sonuca gitmek. Fenerbahçe’nin turu geçeceğine inanıyorum.

ZAJC, KRUNIC VE LIVAKOVIC

Ayrıca bu maç gösterdi ki Zajc, Fenerbahçe’nin ideal orta sahasında duruma göre sonradan oyuna girebilecek bir oyuncu konumunda. Fred muadili bir orta saha bulunamazsa gelecek sezon için Fenerbahçe bu süreçleri bir daha yaşar.

Krunic, maça iyi başlasa da daha sonra performansı düştü. Ancak Zajc’a göre kendisini bir adım daha geliştirerek takıma ısınıyor. Orta sahada iyi bir alternatif olabilir.

Kaleci Livakovic, Trabzonspor maçında yaşadıklarının ardından toparlanamamış. Maçta çenesine cisim geldi, soyunma odasına girerken bir holigan tarafından yumruklu saldırıya maruz kaldı. Gerçekten psikolojik olarak zor şeyler oluyor. Hocanın ve yönetimin Livakovic’e destek olması şart.