Fenerbahçe ve Beşiktaş, Konferans Ligi’nde tura göz kırptı!

Sevgili okurlar, UEFA Konferans Ligi’ndeki temsilcilerimiz Adana Demirspor Beşiktaş ve Fenerbahçe play- off turundaki ilk maçlarına çıktı.

Fenerbahçe ilk yarıda zorlandığı maçta Twente’yi 5-1 gibi farklı bir skorla yenerek turu geçmeyi büyük ölçüde garantiledi. Sarı lacivertli takımın maçta 1-0 geriye düşmesinin ardından yaşadığı panik dakikaları Teknik Direktör İsmail Kartal tarafından irdelenmeli. Çünkü sarı lacivertliler, geçen sezonlardan kazandığı yapısı nedeniyle kırılgan. Özellikle Twente’nin ikinci gol için geldiği dakikalarda kaleci İrfan Can Eğribayat iki önemli kurtarış yaptı. İrfan belki de maçın bence gizli kahramanlarından biri oldu.

İSMAİL KARTAL’IN DEĞİŞİKLİKLERİ MAÇA OLUMLU KATKI YAPTI

Rakibin 10 kişi kalması sonrası Fenerbahçe, oyun etkinliğini rakibinin üzerinde hissettirdi. Özellikle İsmail Kartal’ın maçın ikinci yarısında Osayi ve İrfan Can Kahveci’yi oyuna alması her şeyi değiştirdi. Kartal, maçı kazandıran hamleleri yaptı. İrfan iki gol atarak hocasının yüzünü kara çıkartmadı, keza Osayi Samuel de yaptırdığı penaltıyla takımına katkı sağladı.

Oyuncu özelinde maçı değerlendirirsek Oosterwolde kritik zamanda attığı golle Fenerbahçe’nin maça tutunmasını sağladı, Sebastian Szymanski ise Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçiren golü atarak kalitesini gösterdi. Polonyalı yıldız “skorer” kimliğini göstermiş oldu.

YENİ TRANSFERLER BEŞİKTAŞ’A TUR KAPISINI ARALADI

Beşiktaş, zor geçen Dinamo Kiev deplasmanında galip çıkmasını bildi. Vincent Aboubakar, elinden geleni yaparak takımın gol yükünü sırtlayacağını bir kez daha gösterdi. Maçın ikinci yarısında Kiev’in beraberlik golü sonrası Colley’in kafa golü Beşiktaş’ı maçta öne geçirdi. Ancak ne yazık ki siyah- beyazlı takımın defansif zafiyetleri yine ortaya çıktı ve Kiev 2-2’lik beraberliği sağladı. Ancak maçın son anlarında yeni transferler Rashica- Zaynutdinov işbirliği ile gelen Zaynutdinov’un golü maçı 3-2 kazandırdı.

Bunu söylemeden geçemeyeceğim. Beşiktaş takımının büyük beklenti içinde olduğu Amartey ne yazık ki performansının çok altında. Tecrübeli futbolcunun silkelenmesi gerekiyor. Eğer orta sahada kaptırdığı top gibi hatalar yaparsa Beşiktaş’ın başını çok ağrıtabilir.

Yeni transferler Rashica ve Zaynutdinov kalitelerini göstererek ilk 11’e göz kırptılar. Şenol Güneş’in Kiev ile oynanacak olan ikinci maça Rashica ile başlayacağını düşünüyorum.

ADANA DEMİRSPOR, TUR ŞANSINI İÇ SAHADAKİ MAÇA BIRAKTI

Adana Demirspor, Genk deplasmanında Emre Akbaba’nın golüyle öne geçse de güçlü rakibi karşısında sahadan 2-1’lik yenilgiyle ayrıldı. Adana Demirspor, Adana’daki maçta taraftarıyla bütünleşip iyi bir oyun ortaya koyarsa turu geçebilir. Umarım temsilcilerimiz Perşembe günü maçlarını kazanarak gruplara kalır.