Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan hayat veren galibiyetler! UEFA ülke puanımız yükselişe geçti! İşte güncel UEFA ülke puanı sıralaması

UEFA Konferans Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş, D Grubu’nda Lugano takımını 2-0, Fenerbahçe ise H Grubu’nda Spartak Trnava’yı 4-0 yendi. İki takımın galibiyeti ile Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 9.sıradaki yerini korudu.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan hayat veren galibiyetler! UEFA ülke puanımız yükselişe geçti! İşte güncel UEFA ülke puanı sıralaması

UEFA Konferans Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş ve Fenerbahçe grup aşamasındaki son maçlarına çıktı. Ülke puanı sıralaması açısından önem arz eden 2 mücadeleden temsilcilerimiz galibiyetle ayrıldı.

BEŞİKTAŞ DEPLASMANDA KAZANDI

Beşiktaş, D Grubu 6.hafta müsabakasında deplasmanda İsviçre ekibi Lugano ile karşılaştı. Beşiktaş rakibini 36.dakikada Cenk Tosun, 88.dakikada Emrecan Terzi’nin attığı gollerle 2-0 yendi. Beşiktaş aldığı galibiyetle puanını 4’e çıkardı ve averajla grubunu 3.sırada tamamladı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan hayat veren galibiyetler! UEFA ülke puanımız yükselişe geçti! İşte güncel UEFA ülke puanı sıralaması - Resim : 1

FENERBAHÇE, TRNAVA’YI YENİP LİDER OLDU

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya tutuk başlayan sarı-lacivertliler, ilk yarının son çeyrek diliminde baskısını artırdı. Müsabakanın 36. dakikasında Ferdi Kadıoğlu'nun golüyle öne geçen İsmail Kartal'ın öğrencileri, 2. gol için fırsatlar yakalasa da amacına ulaşamadı ve soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle girdi.

İkinci yarıya çok etkili başlayan Fenerbahçe, 47. dakikada Dzeko'nun yerde kalmasıyla penaltı kazandı. 48. dakikada Tadic'in penaltı vuruşunda farkı 2'ye çıkartan sarı-lacivertliler, 60. dakikada Dzeko'nun ayağından bir gol daha buldu ve skor 3-0'a geldi. Üstün oyununu sürdüren Kartal'ın öğrencileri, 1 dakika sonra yine Edin Dzeko ile farkı 4'e çıkardı. Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 4-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan hayat veren galibiyetler! UEFA ülke puanımız yükselişe geçti! İşte güncel UEFA ülke puanı sıralaması - Resim : 2

Bu sonucun ardından grubunda sarı-lacivertliler, puanını 12'ye yükseltti. Sarı-lacivertlilerin gruptan çıkma mücadelesi verdiği rakiplerinin maçında Ludogorets, Nordsjaelland'ı 1-0 mağlup etti.

Ludogorets'te tıpkı Fenerbahçe gibi puanını 12'ye yükseltmesine karşın sarı-lacivertliler averajla grubu lider tamamladı.

Fenerbahçe, böylece play-off oynamadan direkt son 16 turuna kaldı ve mart ayına kadar Avrupa'da olmayı garantiledi.

TÜRKİYE YERİNİ KORUDU

Bu sonuçlarla Türkiye’nin UEFA ülke puanı 37 bin 100’e yükseldi. Türkiye 9.sıradaki yerini korudu. Eğer Türkiye bu sezonu ilk 10 içinde tamamlarsa gelecek sezon şampiyon olacak takım Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasından dahil olacak.

UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI

7-) Portekiz: 53.149

8-) Belçika: 46.000

9-) TÜRKİYE: 37.100

10-) İskoçya: 35.850

11-) Çekya: 34.550

12-) İsviçre: 31.775

UEFA ülke puanında bu sezonki sonuçlar baz alınarak yapılan sıralamada Türkiye ilk sırada yer alıyor. İlk iki sıradaki yerin korunması halinde gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde 3 Türk takımı yer alabilir. Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında sezonu ilk 2'de tamamlarsa, bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'ne 3 takımla katılacak. Çünkü Şampiyonlar Ligi’nde takım sayısı artık 32’den 36’ya çıkacak ve 4 yeni kontenjandan 2’si, bir önceki sezon takımları toplamda en çok puanı toplayan iki ülkeye verilecek.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan hayat veren galibiyetler! UEFA ülke puanımız yükselişe geçti! İşte güncel UEFA ülke puanı sıralaması - Resim : 3

ÜLKE PUANINA EN ÇOK KATKI YAPAN TAKIM FENERBAHÇE OLDU

UEFA ülke puanı sıralamasında şu ana kadar gösterdiği performansla Türk takımları içerisinde en çok katkıyı Fenerbahçe verdi. Sarı-lacivertlilerin 4.000 puan getirdiği dönemde Galatasaray, 3.375 puanlık katkıda bulundu. Beşiktaş ise 2.250 puanla 3'üncü sırada yer aldı. Avrupa kupalarında ilk kez mücadele eden Adana Demirspor, bu sezon ülke puanını 0.875 puanlık katkı yaptı.