Fenerbahçe ve Trabzonspor’un gündemine gelmişti! Yıldız forvet bedava Türkiye’ye geliyor

Fenerbahçe ve Trabzonspor’un geçtiğimiz dönemde gündeme gelen gurbetçi futbolcu Muhammed Kiprit, Sivasspor ve Konyaspor’un radarına girdi. İki takımın futbolcunun temsilcisiyle görüşerek transferi sezon hazırlıkları öncesi bitirmek istedikleri kaydedildi.

Fenerbahçe ve Trabzonspor’un gündemine gelmişti! Yıldız forvet bedava Türkiye’ye geliyor

Spor Toto Süper Lig’de sezonun bitmesinin ardından transfer dönemi başladı. Takımlar kadrolarına yeni oyucular katmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Almanya ve Türkiye U19 Milli Takım formalarını terleten, geçtiğimiz dönem U21 Milli Futbol Takımımızda da forma giyen 23 yaşındaki forvet Muhammed Kiprit, Türk ekiplerinin radarına girdi.

PERFORMANSIYLA DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Geçen sezon Hertha Berlin B takımında 21 maçta 16 gol atarak dikkat çeken futbolunun her iki ayağını da kullanabilmesiyle dikkat çekiyor. Kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda biten futbolcu bonservisinin elinde olmasıyla iştah kabartıyor.

Fenerbahçe ve Trabzonspor’un gündemine gelmişti! Yıldız forvet bedava Türkiye’ye geliyor - Resim : 1

TEMASA GEÇTİLER

Süper Lig takımlarının kadrolarına katmak için nabız yokladığı Muhammed Kiprit için ilk teması Sivasspor ve Konyaspor sağladı.  Sivasspor ve Konyaspor'un Muhammed Kiprit'in temsilcisi ile görüştükleri ve transferi bitirerek 10 gün sonraki yeni sezon hazırlıklarına bu oyuncuyu yetiştirmek istedikleri belirtildi.

Fenerbahçe ve Trabzonspor’un gündemine gelmişti! Yıldız forvet bedava Türkiye’ye geliyor - Resim : 2

YERLİ FORVET SIKINTISI YAŞANIYOR

Süper Lig'de hücum bölgesinde genel tercih yabancı futbolcu transferi. Ancak 8+3 kural nedeniyle kadroda alternatif yaratıp derinlik oluşturmak isteyen kulüpler yerli santrfor arayışlarını da sürdürüyor. Letonya ile oynanan milli maçta Cenk Tosun ve Enes Ünal'ın sakatlıkları nedeniyle Umut Nayir ilk 11'de şans bulmuştu. Son iki sezonda uygulanan yabancı kuralının aynen devam ediyor olması da kulüpleri yerli forvet arayışına iten bir diğer faktör.