Fenerbahçe yıldızlarıyla güzel! Trabzonspor, Beşiktaş’a göre daha iyiydi!

Sevgili okurlar, ligde 5.hafta maçları geride kaldı. İlk olarak Fenerbahçe-Antalyaspor maçını değerlendirelim. Fenerbahçe, mücadeleyi 3-2 kazanarak liderliğini sürdürürken maça Edin Dzeko damga vurdu. 37 yaşındaki yıldız attığı gol ve yaptığı asistle maça damgasını vurdu. İrfan Can Kahveci de eleştirileri geride bırakarak attığı gol ve Szymanski’nin attığı goldeki pasıyla istekli oyununu gözler önüne serdi. Fenerbahçe için maçın olumlu yönleri bunlarken olumsuz yönler de var.

Fenerbahçe yıldızlarıyla güzel! Trabzonspor, Beşiktaş’a göre daha iyiydi! - Resim : 1

6 NUMARA TRANSFERİ YAPILMALIYDI

Fenerbahçe yönetimi 6 numara transferi yapmadığı için eminim çok pişmandır. Çünkü bugün Antalyaspor orta sahayı çok rahat geçti. Ayrıca Antalyaspor’un attığı ikinci golde 6 numara bölgesinde oynayan Miha Zajc’ın kaptırdığı topun gol olması Fenerbahçe’nin bu bölgedeki eksikliği gözler önüne serdi. Sarı-lacivertlilerin bu bölgede İsmail Yüksek’e olan ihtiyacı bir kez daha görüldü.

Fenerbahçe yıldızlarıyla güzel! Trabzonspor, Beşiktaş’a göre daha iyiydi! - Resim : 2

TRABZONSPOR TRANSFERLERİYLE GÜÇLENDİ

Haftanın en önemli maçı olan Trabzonspor- Beşiktaş maçını değerlendirelim. Trabzonspor, yeni transferleriyle gerçekten iyi bir takım izlenimi verdi. Özellikle Batista Mendy orta sahada kazandığı toplar ve mücadeleci yapısıyla Trabzonspor orta sahasına güç katacağını gösterdi. Onuachu ise attığı goldeki kafa vuruşuyla kalitesini gösterirken Visca da yapması gerekeni yaparak skoru Trabzonspor aleyhine 3-0 olarak tayin etti.

Fenerbahçe yıldızlarıyla güzel! Trabzonspor, Beşiktaş’a göre daha iyiydi! - Resim : 3

ŞENOL GÜNEŞ’İN TERCİHLERİ YANLIŞTI

Beşiktaş’ı değerlendirirsek siyah-beyazlılar silik bir oyun sergiledi. Özellikle Şenol Güneş’in sahaya sürdüğü kadronun yanlış olduğunu düşünüyorum. Kadro o kadar yanlış ki, bunu Güneş’in yaptığı değişikliklerden anlayabiliriz. 2-0 biten ilk yarının ardından Güneş, Cenk Tosun, Rebic ve Onur Bulut’u oyundan çıkarıp Masuaku, Aboubakar ve Muleka’yı alarak hatasından dönse de siyah-beyazlılar beklenen aksiyonları gösteremedi.

Beşiktaş’ın genel olarak transfer politikasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Transferler yetişmedi ve kamp görmediler. Takımın alışması epey zaman alacak ve yeni transferler ilk 11 kalitesinde değil. Beşiktaş’ı bu maç ardından zor günler bekliyor.