Fenerbahçe ve Galatasaray derbi öncesi ardı ardına hakem hakkında açıklama yaptı

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki ve Galatasaray Sportif A.Ş yöneticisi Nihat Kırmızı hakem Atilla Karaoğlan hakkında tv100'e özel açıklamalarda bulundu. İkilinin sözleri gündeme bomba gibi düştü.

Fenerbahçe ve Galatasaray derbi öncesi ardı ardına hakem hakkında açıklama yaptı

Spor Toto Süper Lig'in 32. Haftası dev bir maça sahne olacak. Fenerbahçe ve Galatasaray Kadıköy'de karşı karşıya gelecek.

Mücadele saat 20.30'da başlayacak ve bu zorlu karşılaşmada Atilla Karaoğlan düdük çalacak. VAR koltuğunda ise Volkan Bayarslan yer alacak.

Atilla Karaoğlan çok tartışıldı

Derbinin hakemi Atilla Karaoğlan kariyerinde ilk kez Fenerbahçe - Galatasaray maçı yönetecek.

Karaoğlan geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'nin Kayserispor'u 4-0 yendiği maçta görev almıştı. 

Aynı takımın maçına 2 hafta üst üste atanan hakem Atilla Karaoğlan oldukçta tartışılmıştı.

Fenerbahçe ve Galatasaray derbi öncesi ardı ardına hakem hakkında açıklama yaptı - Resim : 1

İlk açıklama Fenerbahçe'den geldi

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, tv100'de yayınlanan moderatörlüğünü Ertem Şener, yorumculuklarını ise Emre Bol, Deniz Ateş Bitnel, Oğuz Altay ve Bışar Özbey'in yaptığı Türkiye'nin en çok izlenen spor programı olan Var Odası'na özel açıklamalarda bulundu.

İşte Selahattin Baki'nin açıklamaları

''Atilla Karaoğlan, ilk açıklandığında biz garipsedik. Normal olamayan bir prosedür uyguladı MHK. Biz daha önce Ali Şansalan ve Zorbay Küçük ile endişelerimiz vardı ve dile getirdik. Bunlar da gerçek çıktı. Bu hakemle ilgili bir şey demek istemiyorum, negatif bir geçmişi yok. Çıktı maçını iyi yönetti, ama tabii ki yine de enteresan bir durum. Gözlerimiz üzerinde olacak. Normal olmayan bir prosedür. Kendi kariyeri için, Türk futbolunun marka değeri için, böyle bir derbi için hayatının performansını sergileyeceğini umut ediyorum.'' dedi.

Galatasaray'dan cevap gecikmedi

Galatasaray Sportif A.Ş yöneticisi Nihat Kırmızı, tv100'de yayınlanan moderatörlüğünü Ertem Şener, yorumculuklarını ise Emre Bol, Deniz Ateş Bitnel, Oğuz Altay ve Bışar Özbey'in yaptığı Türkiye'nin en çok izlenen spor programı olan Var Odası'na özel açıklamalarda bulundu.

Kırmızı ilk maça gönderme yaptı

"İnşallah ilk maçtaki gibi bizim elimizdeki maç alınıp diğer tarafa verilmez, böyle olmayacağına inanıyorum. O maçtan sonra yaptığımız açıklama ile ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Belli hakemlerin artık sakıncalı olduğunu söyledik, bunları isim isim de söyledik. Başkanımız, defalarca 'Galatasaray'a oynanan oyunları altında herkes kalır' dedi. Bugün gelinen noktada herkes bunun altında kaldı, görüyoruz. İnşallah bundan sonraki süreç daha temiz yönetilir.

Biz Kadıköy'de sahaya çıktığımızda herhangi bir inisiyafif istemiyoruz, sadece temiz bir maç istiyoruz. Rakibimiz de mutlaka böyle istiyordur. Biz de bu niyetle, böyle olacağını düşünerek çıkıyoruz. Tabii ki taraftar baskısı olacak. Kadıköy'ün havasından hakemler etkileniyor ama bu maçta etkilenmemesi... Türk futbolu adına da etkilenmemesi...

Ne kadar büyük sorunlar yaşadığımızı görüyoruz. Federasyonda yaşananlar, hakemlerle ilgili yaşananlar, Tahkim Kurulu'na giden-gelen hakemler.. Neden, bu tür hatalar yapıldığı için hep bunlar yaşandı. Biz bunları dile getirdik. Keşke zamanında yaptığımız açıklamalar dinlenseydi bu noktaya gelinmeseydi. Biraz geç oldu inşallah bundan sonra çok daha temiz bir sayfa açacağız. Pazar da  güzel maçlardan biri olur. Sahada iki takım çıkar, iyi oynayan kazanır. Tabii ki biz Galatasaray olarak Galatasaray'ın kazanmasını isteriz. Kazanmak için her şeyi yapacağız, oyuncular her şeyi yapacak. Ama önemli olan temiz bir maç olması. Hakemin konuşulmaması olacaktır."

Karaoğlan'ın iyi bir maç yöneteceğine inanıyorum

"Atilla Karaoğlan, kural olarak verilmez diye bir şey yok. Ama teamüllerde genelde iki hafta üst üste aynı maça verilmiyor. Kural olarak verilebilir. Bizim Beşiktaş maçımızı yönetmişti. Kötü bir şey düşünmüyoruz, düşünmek istemiyoruz. Tabii ki herkesin gözü üzerinde. İyi bir maç yöneticeğine inanıyoruz. O inançla gidiyoruz Kadıköy'e. Şimdiden hakem hatası konuşmanın bir anlamı yok. Bazı küçük hatalar da yapabilir. Ama önemli maça etki etmesin, kötü niyetli olmasın, sonuçları ağır olmasın." ifadelerini kullandı.