Fenerbahçe zorlanmadan turladı

Sevgili okurlar, Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 Turu ilk maçında 3-0 yendiği Belçika ekibi Union SG ile Kadıköy’de karşı karşıya geldi. Teknik direktör İsmail Kartal kadroda rotasyona giderek sol kanatta Ryan Kent’e, forvet hattında Batshuayi, kalede ise İrfan Can Eğribayat’a şans verdi. Fenerbahçe ilk yarıda rakibine göre daha iyi bir oyun oynadı, bireysel hatalardan bazı şut imkanları verilse de genel olarak sarı-lacivertliler çok efor sarf etmeden bu yarıyı 0-0 ile tamamladı.

DJIKU VE OOSTERWOLDE DEFANSTA SAĞLAM DURDU

İkinci yarı Union SG, Fenerbahçe’ye göre daha iyi bir futbol sergiledi ve maçı 1-0 kazandı. Fenerbahçe hücum anlamında iyi bir performans ortaya koyamadı. Ancak defans anlamında Djiku- Oosterwolde ikilisi sahanın en iyisiydi. Fenerbahçe turu geçti ama Edin Dzeko’nun dedikleri önemliydi. Dzeko, “Bugünkü performanstan memnun olmamalıyız. Bugün de maçı kazanmalıydık. Bugün için tek pozitif şey çeyrek finale kalmak. Geriye kalan şeyler, bizim için iyi değildi” diyerek Fenerbahçe’nin kazanması gerektiğine dikkat çekti.

KURA ŞANSI ÖNEMLİ

Öte yandan ülke puanını da hesaba katarsak Fenerbahçe’nin kazanarak turu atlaması çok daha iyi olurdu. Umarım Fenerbahçe iyi bir kura çekerek turnuvada yarı finale çıkar. Kuradan sonra da tek odak noktası Trabzonspor maçı olacak. Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından 3 puan alırsa şampiyonluk yolunda önemli bir virajı da geçecek. Bence özgüven anlamında takım daha da ileriye gidecek.