Trendyol Süper Lig ve Türkiye Kupası’nı Galatasaray’a kaybeden Fenerbahçe, rotasını gelecek sezona çevirdi. Sarı-lacivertliler, bu kapsamda kadrosunda yeni bir yapılanmaya gitti.
Bu konuda TRT Spor’da konuşan Başkan Ali Koç, “Üç Portekizli hocamızdan bir tek Pereira direkt isimlere gidiyordu. Kim-Min Jae onun ve Selahattin Baki’nin müthiş operasyonudur. Biz orada Premier Lig kulüpleriyle çatıştık. O piyasayı çok iyi biliyordu. Belki büyük kulüplerde böyle oluyor. Mesela Dortmund’da hoca hiçbir transferi yapmaz. Hepsini yönetim yapar. Bayern Münih’te futbol ekibi yapar. Bu sene biz bunu deneyeceğiz. Futbol aklı diye bir şeyden bahsediliyor devamlı. Futbol aklının ne olduğunu da kimse tam tanımlamıyor. Futbolcu, teknik direktör ve sektörden gelen bir iki kişiyle bir danışma kurulu gibi, şunları-şunları yapmak istiyoruz. İsimleri telaffuz etmek istemiyorum” demişti.
Fenerbahçe’de transfer sürecinin yürüten 3 isim oldu. Acun Ilıcalı ile birlikte çalışan 2 isim belli olurken Ali Koç’un en güvendiği ismi kenara itti.
DEVİN ÖZEK VE OKAN ÖZKAN TRANSFER ÇALIŞMALARINDA YER ALIYOR
Bu kapsamda Play Spor'dan gazeteci Beril Böke’nin haberine göre Fenerbahçe’de transfer sürecini Asbaşkan Acun Ilıcalı, Devin Özek ve Sportif Direktör yardımcısı Okan Özkan yürütüyor.
BRANCO TRANSFERİN DIŞINDA KALDI
Başkan Ali Koç’un Sportif Direktör olarak görev verdiği Mario Branco ise transfer çalışmalarının dışında tutuluyor.
Süreci anlatan Beril Böke şu ifadeleri kullandı:
“Acun Ilıcalı şuan transfer sürecini yürütüyor. Başladı diyebiliriz. Ama sportif direktörün sürecinde dışında kaldığı bir süreçten bahsediyoruz. Mario Branco, transfer görüşmelerinin transfer süreçlerinin tamamen dışına atılmış durumda. Hiçbir şekilde kendisiyle bir istişarede bulunulmadan Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezonu yapılanıyor, kurgulanıyor. Devin Özek ismi burada ön plana çıkıyor. Önümüzdeki sezonun yapılanmasıyla alakalı Devin Özek’ten yardım alındığı ve futbol organizasyonunun bir parçası olduğu gelen bilgiler arasında. Devin Özek’ten bir destek alınıyor, Mario Branco dışında bırakılıyor."
"OKAN ÖZKAN, BRANCO'NUN YERİNE DÜŞÜNÜLÜYOR OLABİLİR"
Sportif Direktör Yardımcılığı olarak Fenerbahçe’de Okan Özkan bulunuyor. Mario Branco’nun saf dışı bırakılmasıyla birlikte Okan Özkan’a verilecek yetkinin biraz daha artırılabileceğini söyleyebiliriz. Acun Bey’in tuttuğu bir isim Okan Özkan. Bu anlamda Branco’nun yerine düşünülüyor olabilir.
Devin Özek futbol organizasyonunun içinde, Acun Ilıcalı başında, Okan Özkan bir parçası, Mario Branco dışında. “