Fenerbahçe’den tarihe geçen istatistik! Galatasaray'dan 64 yıl sonra başardılar!

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 12.haftasında Adana Demirspor ile 0-0 berabere kalarak kalesini gole kapattı. Sarı-lacivertli takım oynadığı son 6 maçında da gol yemeyerek 64 yıl sonra Galatasaray’ın ardından bir sezonda çıktığı ilk 6 deplasman maçında gol yemeyen ikinci takım oldu.

Fenerbahçe’den tarihe geçen istatistik! Galatasaray'dan 64 yıl sonra başardılar!

Trendyol Süper Lig’in 12.haftasında Adana Demirspor ile Fenerbahçe dün Yeni Adana Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Mücadele 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

FENERAHÇE 6 DEPLASMANDA DA GOL YEMEDİ

Sarı-lacivertliler bu maçla birlikte bu sezon deplasmandaki 6. karşılaşmasına çıktı. Fenerbahçe dış sahada Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasımpaşa ve Pendikspor'u mağlup ederken, Adana Demirspor ile berabere kaldı. Fenerbahçe bu mücadelelerde savunmadaki başarılı performansıyla da dikkat çekti. Kanarya oynadığı 6 müsabakada da kalesinde gol görmedi.

Fenerbahçe’den tarihe geçen istatistik! Galatasaray'dan 64 yıl sonra başardılar! - Resim : 1

FENERBAHÇE TARİHE GEÇTİ

Opta verilerine göre Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bir sezonda çıktığı ilk altı deplasman maçında gol yemeyen ikinci takım oldu. Bunu 1959 yılında ilk olarak Galatasaray başarmıştı. Fenerbahçe bir deplasman maçında daha gol yemezse sarı-kırmızılı takımı geride bırakacak.

 Fenerbahçe’den tarihe geçen istatistik! Galatasaray'dan 64 yıl sonra başardılar! - Resim : 2