Fenerbahçe'nin yıldızı Ozan Tufan Premier Lig'de

İngiltere Premier Lig ekibi Watford, Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan'ı satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladı.

Fenerbahçe'nin yıldızı Ozan Tufan Premier Lig'de

İngiliz ekibi, 26 yaşındaki oyuncunun ardından Fenerbahçe ile de anlaşmaya vardı. Milli futbolcu, 1 yıllığına Watford’a kiralanacak. Anlaşmada şarta bağlı satın alma opsiyonu da bulunuyor.

Fenerbahçe'nin Helsinki ile oynayacağı maçının hazırlıklarına da katılmayan Ozan Tufan, kısa zamanda İngiltere’ye giderek resmi sözleşmeye imza atacak.

Ozan Tufan kimdir?

23 Mart 1995'te Bursa Orhaneli'de maden işçisi bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ozan Tufan, Bursa'da 10 yaşında okul takımıyla katıldığı turnuvalarda oynadığı sırada Bursaspor antrenörleri tarafından izlenerek altyapıya seçildi.

Bursaspor ile henüz 9 yaşında yani 2004 yılında tanışan Ozan Tufan'ın 2005 yılında lisansı çıkartıldı. O dönemlerde Danone Ligi olarak geçen minikler liginde dikkat çeken Ozan Tufan. 2007 yılında Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu ile birlikte Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliğini kazandı ve turnuvaya damgasını vurdu. Attığı 9 golle gol kralı olan genç oyuncu, o dönem orta sahanın sağ kanadı ve ortasında görev yapıyordu.

Ozan Tufan Fenerbahçe kariyeri

Ozan Tufan, 12 Ağustos 2015'te 7.000.000 € bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer oldu. 8 Numaralı formayı tercih eden orta saha, Fenerbahçe ile ilk maçına ligin 2.haftasında Çaykur Rizespor karşısında çıktı. Fenerbahçe formasıyla ilk golünü Uefa Europa League'nde Molde FK ile oynanan maçta attı.