Fenerbahçe'nin Yunan hocası Dimitris Itoudis'in başı dertte: Komşusuna ve Türk milletine hakaret iddiası savcılığa kadar gitti

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı koçu Dimitris Itoudis'in başı hakaret iddiasıyla dertte... İddialara göre Kadıköy'de kaldığı evinde park yerinde başka bir aracı görünce sinirlenen hoca öfkeyle hem komşusuna hem de Türk milletine ağza alınmayacak hakaretler etti. Savcılığa kadar intikal eden olayın detaylarına ise tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz ulaştı.

Yunanistan Milli Takımı ve Fenerbahçe Basketbol Takımı koçu Dimitris Itoudis'in Kadıköy'de kaldığı evinde komşusunun hatalı parkı ve sonrasında yaşanan hakaret olayı savcılığa kadar gitti.

"TÜRK MİLLETİNE KÜFÜR ETTİ" İDDİASI...

tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz'ın haberine göre; 1 Haziran gecesinde sinirli bir şekilde evine gelen hoca, park için kendisine ayrılan alanda başka bir aracın park ettiğini gördü.

Güvenlik görevlileri aracını 20 santim kadar hatalı park eden Mehmet Akıl'ı aradı ve Dimitris Itoudis'in hatalı park konusunda sinirlendiği ve aracını çekmesini istediğini söyledi.

İddialara göre rezidans sakini Akıl, aracını çekmek için otoparka indiğinde Yunan hocanın öfkesiyle karşı karşıya kaldı. Komşusunun sarhoş olduğunu düşünen Akıl, hocayı sakinleştirmeye çalıştı.

Fenerbahçe'nin Yunan hocası Dimitris Itoudis'in başı dertte: Komşusuna ve Türk milletine hakaret iddiası savcılığa kadar gitti - Resim : 1

"OTOPARKA İNDİĞİMDE ÖFKEDEN KONTROLÜ KAYBETMİŞTİ"

Mehmet Akıl yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Otoparkta sürekli hakaret eden ve bağıran, kontrolünü kaybetmiş bir kişiyle karşılaştım. Kendisinden önce özür diledik, dilinizi de anlamadığımız için sonra İngilizce'ye geçtik karşılıklı. Yeni taşındığımızı, çocuğumuzun hasta olmasından dolayı altı aylık bebeği bırakıp eşimin acilen otoparka çıktığını anlattık."

Fenerbahçe'nin Yunan hocası Dimitris Itoudis'in başı dertte: Komşusuna ve Türk milletine hakaret iddiası savcılığa kadar gitti - Resim : 2

"HEM TÜRK MİLLETİNE HEM DE EŞİME HAKARET ETTİ"

"Sürekli Türk milletine hakarete varacak boyutta şahsıma, eşime, park yerine bu ülkeye küfürler etti. Türklerin düşünce sistemine kadar küfür ve hakaretlerden dolayı o gün orada tutanak tutulmasını istedik ve süreçle ilgili yasal boyutta ne yapabiliriz savcılık ve adli makamlara başvurduk."

ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Mehmet Akıl'ın konuyla ilgili şikayetçi olmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Antrenör önümüzdeki günlerde 'şüpheli' sıfatıyla ifade verecek.