Fenerbahçe'ye Avrupa şansı doğdu

Trabzonspor’un Avrupa Kupaları’ndan men cezası alması durumunda ve Fenerbahçe'nin de ligi 6'ncı sırada bitirmesi halinde Sarı-lacivertli ekibe UEFA yolu açılmış olacak.

Fenerbahçe'ye Avrupa şansı doğdu

Trabzonspor Finansal Fair Play şartlarına uymadığı gerekçesiyle UEFA’dan men cezası ile karşı karşıya. Avrupa Ligi’ne katılma hakkı ligin 6’ıncı sıradaki takımına verilecek.

Bu durumda Süper Lig’de tarihinin en kötü sezonunu geçiren ve şu anda 43 puanla 8’inci sırada yer alan Fenerbahçe için Avrupa umutları şansı da doğmuş olacak.

Fenerbahçe Avrupa Kupaları'na katılma ihtimali nasıl doğdu?

Erzurumspor maçından 1-0’lik galibiyetle dönen Sarı Lacivertli ekip kalan son maçını kazanması halinde ligi 6’ncı sırada bitirebilir.

İkili averajlara bakıldığında Konyaspor ve Alanyaspor’dan üstün olan Fenerbahçe, gelecek hafta Antalyaspor maçını kazanması halinde ve Konyaspor ile Alanyaspor maçlarından da birinin kazanamaması durumunda Sarı-lacivertli ekip ligi 6. sırada tamamlayacak.

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları’ndan men cezası kesinleşmesi durumunda da Fenerbahçe’ye Avrupa yolu gözükebilecek.

Gelecek haftanın maçları ise şöyle;

Fenerbahçe - Antalyaspor
Başakşehir - Alanyaspor
Konyaspor - Akhisarspor

 3 takımda maçı kazanması halinde üçlü averaj dikkate alınacak

Fenerbahçe’nin son maçını kazanması ve Alanyaspor ile Konyaspor’un da son maçlarından galip gelmesi durumunda 3 takım da aynı puana sahip olmuş olacak. Bu durumda bu 3 takım arasında oynanan maçlar sonucunda oluşan puan durumu esas alınacak.

3 takımın birbirleriyle oynadıkları maçların skorları şöyle;

Konyaspor 0-1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 1-1 Konyaspor
Fenerbahçe 2-0 Alanyaspor
Alanyaspor 1-0 Fenerbahçe
Konyaspor 2-0 Alanyaspor
Alanyaspor 2-4 Konyaspor

Birbirleriyle oynadıkları maçların skorları esas alındığında ise Fenerbahçe ve Konyaspor eşit puana sahip ancak Konyaspor 1 averaja sahip olduğundan dolayı 3'lü averajda önde olan takım konumunda yer alıyor.