Fenerbahçe’ye Eljif Elmas’tan müjde! Kazandırmaya devam ediyor! Transfer olursa kasaya bonus girecek

Alman ekibi Leipzig, Napoli formasını giyen Eljif Elmas için 25 milyon euro teklif yaptı. Eğer transfer gerçekleşirse Fenerbahçe, en fazla 1.5 milyon euro bonus kazanabilir.

Fenerbahçe’ye Eljif Elmas’tan müjde! Kazandırmaya devam ediyor! Transfer olursa kasaya bonus girecek

Fenerbahçe’de gösterdiği başarılı performans sonrası Makedon futbolcusu Eljif Elmas, 24 Temmuz 2019 tarihinde sarı-lacivertli takımdan İtalyan ekibi Napoli’ye transfer oldu. Fenerbahçe bu transferden 16 milyon euro bonservis bedeli kazanmıştı.

Fenerbahçe’ye Eljif Elmas’tan müjde! Kazandırmaya devam ediyor! Transfer olursa kasaya bonus girecek - Resim : 1

ELJIF İÇİN NAPOLI'YE 25 MİLYON EURO TEKLİF

Yıldız futbolcunun Napoli’den RB Leipzig’e transfer olma durumu bulunuyor. İtalyan spor muhabiri Fabrizio Romano’nun haberine göre Leipzig, Eljif için Napoli’ye 25 milyon euro resmi teklif yaptı. İki takım arasında yapılacak görüşmeler sonrası transferin tamamlanacağı belirtildi.

Fenerbahçe’ye Eljif Elmas’tan müjde! Kazandırmaya devam ediyor! Transfer olursa kasaya bonus girecek - Resim : 2

FENERBAHÇE BONUS KAZANABİLİR

Eğer transfer gerçekleşirse Fenerbahçe, bu transferden bonservis geliri elde edecek. Fenerbahçe, Napoli ile yapılan anlaşma gereği bu transferden 1.5 milyon euro bonus kazanabilir.

Fenerbahçe'nin Eljif'in transferinden elde ettiği gelir 17.5 milyon euroyu bulabilir. 

Fenerbahçe’nin Eljif Elmas’ın transferine ilişkin olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde şu ifadeler yer almıştı:

“Profesyonel Futbolcumuz Eljif Elmas'ın İtalyan Kulübü SSC Napoli'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 16.000.000 EUR bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri her iki kulüp tarafından eşit oranda paylaşılacaktır.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına ve SSC Napoli kulübünün sportif sonuçlarına bağlı olarak SSC Napoli, Kulübümüze aşamalı olarak azami 1.500.000 EUR bonus bedeli ödeyecektir.

Ayrıca, SSC Napoli tarafından Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde SSC Napoli tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak Kulübümüzün azami 1.500.000 EUR bonus elde etme imkanı bulunmaktadır.”

 

ELJIF'İN NAPOLİ'DEKİ PERFORMANSI

Transfermarkt'a göre piyasa değeri 26 milyon euro olarak gösterilen 24 yaşındaki Eljif Elmas, bu sezon 16 maça çıktı, 2 gol attı.