UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Portekiz ekibi Benfica’ya elenen Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho ile yollar ayrıldı.
Yeni teknik direktör arayışına giren Fenerbahçe’de bir yandan transfer çalışmaları da sürüyor. Sarı-lacivertliler, Portekiz ekibi Benfica’da forma giyen milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu’nu kadrosuna kattı.
BENFICA, KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN FENERBAHÇE'YE TRANSFERİNİ AÇIKLADI
Portekiz temsilcisi Benfica, milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun transferi için Fenerbahçe ile anlaşmaya varıldığını duyurdu. Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Fenerbahçe ile Kerem Aktürkoğlu'nun transferi konusunda ön anlaşmaya varılmıştır. Söz konusu anlaşma, 22,5 milyon avro tutarında kesin transferini ve hedeflere bağlı değişken ücret ödemesini öngörmektedir. Bu da transferin toplam değerinin 25 milyon avroya ulaşabileceği anlamına gelmektedir." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, öncelik hakkı olması nedeniyle transferin koşullarıyla ilgili milli futbolcunun eski takımı Galatasaray'a bilgi verildiği kaydedildi.
KEREM'İN GALATASARAY'DAN BENFICA'YA TRANSFERİNDE KRİTİK MADDE
Fenerbahçe transfer hakkında resmi bir açıklama yapmazken beklenmedik bir gelişme yaşandı. Burhan Can Terzi’nin haberine göre Galatasaray'ın Kerem için Benfica'ya yaptığı satış anlaşmasında "FRoR" maddesi bulunuyordu.
Bu maddeye göre Benfica, Kerem için başka bir kulüple (şimdi Fenerbahçe) anlaştığında, aynı şartları önce Galatasaray’a sunmak zorunda.
Galatasaray isterse “Ben de 22,5 + 2,5 milyon €’yu veriyorum” der ve Kerem’i geri alır. Galatasaray istemezse Kerem, Fenerbahçe’ye resmen geçer. Eğer Galatasaray “biz bu parayı ödemiyoruz” derse, o zaman Fenerbahçe için önünde engel kalmayacak.
GALATASARAY'IN 5 GÜNLÜK HAKKI VAR
Galatasaray'ın 5 günlük cevap hakkı var. Galatasaray bu cevap hakkını son güne kadar saklı tutarsa Fenerbahçe, Kerem'i Avrupa listesine yazamayacak. Benfica, Galatasaray ile arasındaki sözleşmedeki bu maddeyi uygulamazsa Galatasaray'a önemli bir tazminat ödemek zorunda kalacak.