Fenomen kardeşler Bahar-Nihal Candan tutuklandı! Sazan sarmalı nasıl çalışıyor? Candan kardeşlerin çete ile ilişkisi nasıl başladı? Devrim Tosunoğlu anlattı

Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler, 'Suç örgütüne üye olma' ve 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlamasıyla gözaltına alındıktan tutuklandı. Öte yandan Candan kardeşler tutuklama kararının açıklanmasının ardından adliyede sinir krizi geçirdi. tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu, Candaş kardeşler hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin önemli bilgileri aktardı.

Fenomen kardeşler Bahar-Nihal Candan tutuklandı! Sazan sarmalı nasıl çalışıyor? Candan kardeşlerin çete ile ilişkisi nasıl başladı? Devrim Tosunoğlu anlattı

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan Bahar ve Nihal Candan kardeşler ile Hacı İsrafil Sağlam çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bahar ve Nihal Candan kardeşler mahkeme çıkışında ağladı.

Bahar Candan'ın mahkeme çıkışında avukatlarına dönüp "Bir şeyler yapabilir misiniz?" dediği duyulurken Nihal Candan ise 'Neden? Neden?' sözleriyle sinir krizi geçirdi.

Candan kardeşlere yapılan operasyona ilişkin bilgileri tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu, canlı yayında aktardı.

Nihal ve Bahar Candan’a ilk operasyonun 2020 yılında yapıldığını ifade eden tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu, örgüt lideri Eren Koç aynı şebekeden Onur Apaydın’ın arkadaşı… O zaman İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon gerçekleştirdi. 90 milyon liralık bir vurgun vardı. İnsanları araç satma vaadiyle oyalayarak; yatırılan paralarla Tokat’ta bir çiftlik kurmuşlar” dedi.

“BÜTÜN GÖRÜŞMELERDE NİHAL VAR”

Onur Apaydınlar’ın eski polis memuru olduğunu belirten Devrim Tosunoğlu, “Birçok suça karışmış, hakkında bir sürü soruşturma olan biri. İhale yoluyla çok sayıda araç aldığını söylüyor. Onur Apaydınlar, Nihal’in sevgilisi, her gittiği yere onunla birlikte gidiyor. Bütün görüşmelerinde de Nihal var” ifadelerini kullandı.

Asayiş Şube Ekipleri’nin sazan sarmalını tespit ettiğini belirten Devrim Tosunoğlu, “Apaydınlar ile birlikte 24 kişi gözaltına alındı. Suç gelirleri araştırılırken; Candan kardeşlerin isimlerine ulaşıldı. Candaş kardeşleri ifadelerinde hiçbir suçlamayı kabul etmiyor” ifadelerini kullandı.

Tosunoğlu, Candan kardeşlere 20 soru sorulduğunu belirtti ve “Savcılık, muhtemelen tedbir amaçlı tutukladı. MASAK’tan gelecek verilerin ardından yeni bir rapor hazırlanacak. Su suç şebekesi içerisindeki ağı gösteren, hesap hareketlerinin hepsi sorulacak” ifadelerini kullandı.