Fernando Santos’lu Beşiktaş’ın işi çok zor!

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’in 22.haftasında Beşiktaş evinde konuk ettiği Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Açıkçası Beşiktaş’ın ilk 11’ini değerlendirirsek, Beşiktaş formasını hayallerinde görebilecek futbolcular takımda yer alıyor. Orta saha bölgesinde Tayfur Bingöl’ün oynaması takıma zarar veriyor, çünkü Tayfur’un yeri orası değil. Futbolcu da bundan etkileniyor, istese de ne yazık ki aklındakileri yapamıyor. Ayrıca Ghezzal ve Rebic’in müsabakaya yedek başlamasına çok şaşırdım. Her ne kadar Beşiktaş’ın Pendikspor’a yenildiği maçta iyi bir oyun ortaya koyulmasa da bu futbolcular, oyun aklıyla Beşiktaş’ın hücumlarına çok katkı sağlardı. Nitekim bunu ikinci yarıda gördük.

Fernando Santos’lu Beşiktaş’ın işi çok zor! - Resim : 1

BEŞİKTAŞ’A SAHA İÇİ LİDERİ GEREK

Müsabakanın ilk yarısını değerlendirirsek Beşiktaş adına Semih Kılıçsoy ve Rashica istekliydi. Ancak takımın bir oyun liderinin olmaması atakların istendiği düzeyde olmamasına neden oldu. Artık hocanın bir saha içi lideri seçerek takımın şefliğini vermesi gerekiyor.

FERNANDO SANTOS DEĞİŞİKLİKLERDE GEÇ KALDI

Maçın ikinci yarısına gelirsek Adana Demirspor’un 10 kişi kalması sonrası Beşiktaş’ın maçı kazanmak için risk alması gerekirken Portekizli teknik adam Fernando Santos, oyuncu değişikliklerinde çok geç kaldı. Hocanın ilk hamlesi 61.dakikada Tayfur yerine Ghezzal, ikinci hamlesi 77.dakikada Rebic, 86.dakikada Jackson Muleka ise, ben Santos’u burada sorumlu tutarım. Rakibin 10 kişi kalmış, yüklenip golleri bulman gerekirken hamlelerini geç ve yanlış yapıyorsun.

Fernando Santos’lu Beşiktaş’ın işi çok zor! - Resim : 2
Semih Kılıçsoy

 

SEMİH KILIÇSOY OYUNDA KALMALIYDI

Özellikle sahada varlığı ve yokluğu tartışılır durumda olan Cenk Tosun varken hücumdaki en hareketli futbolcu Semih Kılıçsoy’un oyundan alınmasına kimse bana izah edemez. Açıkçası Fernando Santos’un en son oyundan alacağı isim Semih Kılıçsoy olmalıdır.

BEŞİKTAŞ’A TRANSFER ŞART

Beşiktaş yönetiminin de artık taşın altına elini koyup bu takıma bir 10 numara, 6 numara ve Aboubakar gidecekse bir forvet alması şart. Eski yönetimin bıraktığı enkazı toplamak zor ama yetenek buradan bir yapı oluşturmaktan geçiyor. Burada Sayın Başkan Hasan Arat ve yönetimine çok iş düşüyor.

Fernando Santos’lu Beşiktaş’ın işi çok zor! - Resim : 3

ADANA DEMİRSPOR HAKKIYLA BİR PUAN ALDI

Ayrıca Hikmet Karaman’ın tebrik ederim. Takımı elinden geldiğince iyi bir oyun ortaya koydu, maçı çirkinleştirmeye çalışmadı ve hakkıyla 1 puan aldı. Eğer Adana Demirspor, bu düzeyde devam ederse ligde üst sıralara çıkabilir.