Fernando Santos’un Beşiktaş’ı keyif vermiyor

Sevgili okurlar, futbol bir sonuç oyunudur. Futbolun matematiği böyledir. Ancak büyük takımlar bu matematiğin yanına zevk veren ve heyecanlandıran bir oyun eklemelidir. Bunu ne yazık ki Beşiktaş’ta göremiyoruz. Portekizli teknik direktör Fernando Santos geldiğinden bu yana Beşiktaş, taraftarlarını ve futbolseverleri heyecanlandıracak bir oyun oynayamıyor. Santos eminim bu teze karşı, kadronun yetersiz olduğunu gerekçe gösterecektir. Ama şu da var, teknik direktörlük de elindeki malzemeyle en iyisini yapabilmektir.

Fernando Santos’un Beşiktaş’ı keyif vermiyor - Resim : 1

BEŞİKTAŞ TOPU RAKİBİNE BIRAKAMAZ

Beşiktaş’ı Konyaspor maçında izlediğimde açıkçası gerçekten sıkıldım. Özellikle ilk yarıda sanki Konyaspor, büyük bir takım. Bunun söylememin sebebi bir ara topla oynamada Konyaspor’un Beşiktaş’a yüzde 78’e karşı yüzde 22 üstünlük kurmasıydı. Bu durum Beşiktaş taraftarı nazarında eminim kabul edilemezdir. Çünkü Beşiktaş’ın genlerinde defans yapmak gerektiğinde vardır, oyunun büyük bölümünde defans yapmak bu camiaya uymaz.

BU OYUN TARAFTARI STADYUMA ÇEKMEZ

Eğer Fernando Santos, bu şekilde bir oyun oynayacaksa ve yönetim büyük yıldızları takıma getirmezse Beşiktaş taraftarını stadyuma çekmek zor olacaktır. İnsanlar hem ceplerinden para verip hem zaman harcayıp hem boğaz patlatıyor. Haliyle bunun karşılığını da iyi oyun ve galibiyet olarak almak ister.

İkinci yarıda Beşiktaş, Ernest Muci’nin kestiği ortada Semih Kılıçsoy’un attığı golle öne geçti. Daha sonra Cenk Tosun’un attığı golle Beşiktaş sonuca gitti. Beşiktaş, üçüncülük yolunda kritik bir 3 puan elde etti.

Fernando Santos’un Beşiktaş’ı keyif vermiyor - Resim : 2

MAÇIN OLUMLU YANLARI

Maçın olumlu yanlarına bakarsak Ernest Muci ve Al-Musrati yavaş yavaş takıma ısınıyor. Bu 2 isim ne kadar hızlı adapte olursa Beşiktaş’ın oyunu o kadar gelişir. Arthur Masuaku’nun dönüşü de takıma kalite kattı, Semih Kılıçsoy yine golünü atarak takımına hayat verdi. Bu sezonun en güzel kazancı Semih oldu. Ancak Santos’un Semih’i kanatta kullanması veya 4-4-2’nin yardımcı ve gezgin forveti olarak kullanması daha doğru olur. Çünkü tek forvet oynadığında ilk yarıda kayboldu. Sözün özü Beşiktaş’ın taraftarı heyecanlandıracak ve sonuca gidecek bir oyun oynaması şart.