Fernando Santos'un imza töreninde gergin anlar! Hasan Arat, gazeteci ile tartıştı: “Cevabı ben vereceğim, siz sadece soru soracaksınız”

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, teknik direktör Fernando Santos'un imza töreninde bir gazeteci ile gerginler anlar yaşadı. Gazetecinin, Santos'un sözleşme detaylarına ilişkin sorduğu soruya yanıt veren Arat, “Bir açıklama yapmadık, bundan sonra da bu tip açıklamalar yapmayacağız” dedi. Gazetecinin ısrarla sorusuna devam etmesi sonrası Arat, “Siz sadece soru soruyorsunuz, cevap vermek durumunda değilsiniz. Ben cevap vereceğim” ifadesini kullandı. Gazeteci toplantıyı terk etti.

Beşiktaş, teknik direktör Fernando Manuel Fernandes Da Costa Santos ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde, "Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Fernando Manuel Fernandes Da Costa Santos ile 09.01.2024 (bugün) tarihinden başlamak üzere 2024-2025 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır” denildi.

Tüpraş Stadyumu’nda Santos için imza töreni düzenlendi. Törene Başkan Hasan Arat ve yönetim kurulu üyeleri, Fernando Santos’un yardımcıları ve basın mensupları katıldı. Daha sonra Hasan Arat, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fernando Santos'un imza töreninde gergin anlar! Hasan Arat, gazeteci ile tartıştı: “Cevabı ben vereceğim, siz sadece soru soracaksınız” - Resim : 1

ARAT: BASIN MENSUPLARI OLMAYAN ANLAŞMALARI RAKAMLARI SAĞDA SOLDA YAZMAKTAN VAZGEÇSİN

Gazetecilerden Gökhan Dinç, Fernando Santos’un sözleşme detaylarının paylaşılıp paylaşılmayacağı hakkında Hasan Arat’a soru yöneltti. Arat, “Bir açıklama yapmadık, bundan sonra da bu tip açıklamalar yapmayacağız. Bu anlaşma hocamızla bizim aramızda bir anlaşmadır. SPK kuralları neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Bundan sonra basın mensupları olmayan anlaşmaları, olmayan rakamları sağda solda yazmaktan vazgeçsin. O yüzden son derece dikkatli olur çünkü bunlar yanlış anlaşılmalara, spekülasyonlara neden olabilir. Dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Fernando Santos'un imza töreninde gergin anlar! Hasan Arat, gazeteci ile tartıştı: “Cevabı ben vereceğim, siz sadece soru soracaksınız” - Resim : 2

BAŞKAN ARAT: CEVABI BEN VERECEĞİM, SİZ SADECE SORU SORACAKSINIZ

Bunun üzerine Dinç, “Taraftar merak etmiyor mudur Sayın Başkan?” dedi. Bunun üzerine Arat, "SPK kuralları çerçevesinde dedim. SPK ile şeffaflık aynı şey değildir. Siz sadece soru soruyorsunuz, cevabını vermek durumunda değilsiniz. Cevabı ben vereceğim burada. Siz sadece soru soracaksınız” ifadelerini kullandı.

GAZETECİ TOPLANTIYI TERK ETTİ

Yaşananların ardından Gökhan Dinç basın toplantısını terk etti.