"FETÖ’cü mafya babası... "ihbarı harekete geçirdi... Cezaevine cep telefonu servisi

Kayseri Emniyeti'ne gönderilen, "FETÖ’cü mafya babası Kadir İnan cezaevinde cep telefonu kullanıyor" ihbarı üzerine harekete geçen savcılık 'uyuşturucu baronu' İnan’a 'cezaevinde cep telefonu verdikleri' gerekçesiyle, arasında infaz koruma memurlarının da bulunduğu 8 kişi hakkında dava açtı.

"FETÖ’cü mafya babası... "ihbarı harekete geçirdi... Cezaevine cep telefonu servisi

İddianamede, ihbar üzerine yapılan aramada ele geçirilen cep telefonunda da İnan’ın kardeşi Zülfikar İnan’a ait hat çıktığı ifade edilirken, şüpheliler “cezaevine yasak eşya sokma” suçundan 5 yıla kadar hapsi istendi. Öte yandan, soruşturmanın başlamasına neden olan ihbarda, suç örgütü lideri İnan’ın cezaevi müdürü dahil tüm personeli parayla kontrol altına aldığı belirtilmesine karşın, cezaevi müdürü Murat T. hakkında dava açılmaması dikkat çekti.

 "FETÖ’cü mafya babası..."

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre; Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen bir ihbarda, “Kayseri Bünyan Cezaevi’nde yatmakta olan FETÖ’cü mafya babası Kadir İnan cezaevinde cep telefonu kullanıyor. Güvendiği adamlarından biriyle görüntülü konuştu ve kulak misafiri olduğum kadarıyla, cezaevinden kaçmayı planlıyorlardı. Adamlarının ortamlarda konuştuğu kadarıyla cezaevi müdürü ve neredeyse bütün gardiyanları para vererek, emrine aldığı konuşuyorlar” ifadeleri yer aldı. Bunun üzerine İnan’ın, Serhat Ezer ve Volkan Kara isimli kişilerle beraber kaldığı Kayseri 1 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu A-26 No’lu odada arama yapıldı. Yapılan aramada, bir yastığın içinde cep telefonu ve kulaklık, bir yatağın içinde de şarj aleti bulundu.

Kameraya yakalandılar

İnan’ın oda arkadaşı Ezer, cep telefonunun kendisine ait olduğunu, cezaevine nakledilirken bu telefonu da beraberinde getirdiğini söyledi. Ancak yapılan incelemede, telefon içindeki hattın, İnan’ın kardeşi Zülfikar İnan adına kayıtlı olduğu belirlendi. Başlatılan soruşturma kapsamında cezaevindeki güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı.

Kamera görüntülerinde, infaz koruma memurlarından Gökhan K’nin, 11 Ağustos 2018 tarihinde, cep telefonu ile kuruma geldiği ve görev yerine kadar x-ray veya duyarlı kapıdan geçmeden ilerlediği, daha sonra kamera monitörlerinin bulunduğu alanın arkasına geçerek, buradaki duvarda oluşturduğu boşluğa cep telefonunu sakladığı belirlendi. Görüntülere göre, Gökhan K’nin x-ray cihazı ve duyarlı kapıdan sinyal vermeden geçtikten sonra, aynı duvarın diğer tarafında bulunan merkez kontrol odasına girip, telefonu duvarın diğer tarafından aldığı anlatılan iddianamede, şüphelinin daha sonra vardiya başmemuru olan Ömer S. ile birlikte A-26 odasının kapısına giderek, telefonu oda içine verdiği kaydedildi. İddianamede, bu olaydan 10 gün kadar sonrasında da infaz koruma memurlarından Mehmet Y’nin, her odada bir tane bulundurulmasına izin verilmiş olan üçlü prize sahip uzatma kablosunu A-26 No’lu odaya verdiği, bu ikinci kablo sayesinde İnan ve diğer iki mahkûmun, cep telefonunu güvenlik kamerasının açısı dışına çıkararak şarj edebildikleri vurgulandı.

Telefonun içerisinden de İnan’ın kardeşine ait hat çıktığı kaydedilen iddianamede, biri vardiya sorumlusu başmemur olmak üzere 4 infaz koruma memuru ile İnan ve oda arkadaşları Serhat Ezer, Volkan Karar ve İnan’ın kardeşi Zülfikar İnan’ın, “cezaevine yasak eşya sokmak” suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Müdüre dava yok

Davanın, Bünyan Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında, hâkim karşısına çıkan sanık infaz koruma memurları, müdür Murat T.’nin, İnan’a özel ilgi gösterdiğini, hatta İnan ile ilgilenmesi için personel görevlendirdiğini anlattı. Sanıkların, müdür Murat T’nin, mahkûm İnan ile yasak olmasına karşın sürekli baş başa görüşmeler yaptığına ilişkin ifadeleri tanık beyanlarıyla da doğrulandı. Ancak savcılık, müdür hakkında dava açmadı.