FIFA Başkanı Gianni Infantino, Halil Umut Meler’e sahip çıktı

FIFA Başkanı Gianni Infantino, MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor müsabakası sonrası Faruk Koca’nın saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler hakkında açıklama yaptı. Infantıno, “Futbolda şiddete kesinlikle yer yoktur, saha içinde ya da dışında. Maç görevlileri olmadan futbol olmaz. Hakemler, oyuncular, taraftarlar ve personelin oyunun tadını çıkarabilmek için güvende olmaları gerekiyor” dedi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Halil Umut Meler’e sahip çıktı

Trendyol Süper Lig’in 15.haftasında oynanan ve 1-1 sona eren MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçının ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya girmiş ve hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmıştı.

FIFA kokartı bulunan hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıya ilişkin olarak FIFA Başkanı Gianni Infantino, kınama mesajı yayımladı.

Infantino mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Futbolda şiddete kesinlikle yer yoktur, saha içinde ya da dışında. MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından gerçekleşen olaylar kesinlikle kabul edilemez ve sporumuzda ve toplumumuzda yeri yoktur. Maç görevlileri olmadan futbol olmaz. Hakemler, oyuncular, taraftarlar ve personelin oyunun tadını çıkarabilmek için güvende olmaları gerekiyor. İlgili yetkilileri, bunun her kademede kesinlikle uygulanmasını ve saygı duyulmasını sağlamaya çağırıyorum.”

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Halil Umut Meler’e sahip çıktı - Resim : 1