Fıkra değil gerçek! 7 metreyle ayrılan caddede 2 farklı iftar saati

Birbirlerine komşu olan ve sadece 7 metre genişliğindeki sınırla ayrılan Samsun'un Ambartepe ve Elimdağ mahalleleri ile Ordu'nun Şenbolluk mahallesi, yıllardır 1 dakika ara ile iftar yapıyordu. Mahalle sakinleri bu yıl geleneği değiştirerek aynı anda okunan ezanlarla aynı anda iftar yaptı.

Fıkra değil gerçek! 7 metreyle ayrılan caddede 2 farklı iftar saati

Ntv'de yer alan habere göre Samsun'un Terme ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki  Ambartepe ve Elimdağ mahalleleri ile ile Ordu'nun İkizce ilçesine 24 kilometre mesafedeki Şenbolluk mahallesini, 7 metre genişliğindeki yol ayırıyor.

İki kentin sınırı olarak kabul edilen ve yarısı Samsun, diğer yarısı ise Ordu'ya ait yol, bölgede yaşayanlara ilginç durumlar yaşatıyor. Mahalle sakinleri, yolun karşısına geçtikleri anda bulundukları kenti de değiştirmiş oluyor. Yola bakan binalarda karşılıklı evlerde oturanlar ayrı illerde yaşıyor.

Ev sahipleri birbirlerini sabit telefon hatlarından ararken de şehirlerarası kod kullanmak zorunda kalıyor.

AYNI ANDA EZANLAR OKUNDU

Bir adımla kent değiştiren mahalle sakinleri, karşılıklı oturdukları evlerde bugüne kadar ramazan ayında da 1 dakika arayla oruçlarını açıyordu.

Karşılıklı evlerde oturup oruçlarını 1 dakika arayla açan mahalle sakinleri, bu yıl ise ortak bir karar aldı ve iftarlarını birlikte yaptı. 

Kısa aralıkla 2 mahallenin cami hoparlöründen duyulan ezanlar, bu ramazan ayı itibarıyla aynı anda okundu. İftar yemekleri ise mahallede yaşayıp imkanı olan vatandaşlar tarafından cami avlusunda ikram edildi. Ezan okunmasına yakın Şentepe Mahallesi Topul Camii'ne gelen mahalle sakinleri, birlikte iftar yaparak, oruçlarını açtı.

Fıkra değil gerçek! 7 metreyle ayrılan caddede 2 farklı iftar saati - Resim : 1