Filistin alevlere teslim oldu! El Halil kentinde bulunan bir fabrikada büyük bir yangın çıktı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde bir plastik fabrikasında büyük bir yangın çıktığı bildirildi.

Filistin Sivil Savunma Biriminden yapılan yazılı açıklamada, sivil savunma görevlileriyle El Halil Belediye ekiplerinin, kentte bir fabrikada çıkan büyük yangınla mücadele ettikleri belirtildi.

Yangının büyüklüğüne işaret edilen açıklamada, yangının söndürülmesine yardım etmek için Beytüllahim, Kudüs ve Eriha'dan sivil savunma ekiplerinin geldiğine vurgu yapıldı. Görgü tanıklarının yaptıkları açıklamada, yangının El Halil'in kuzeyindeki mahallelerin yakınında bir plastik fabrikasında çıktığını ve hızla yayıldığını söyledi.

El Halil Belediye Başkanı Teyser Ebu Sinine de yaptığı açıklamada, "Yangın gerçekten çok büyük, kontrol altına alınamadı ve her an yayılmaya devam ediyor. Çevredeki evlere yayılma tehlikesi var." dedi.

Filistin alevlere teslim oldu! El Halil kentinde bulunan bir fabrikada büyük bir yangın çıktı - Resim : 1

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Belediyenin tüm imkanları kullandığına dikkati çeken Ebu Sinine, "Belediyenin sahip olduğu tüm itfaiye ekipleri, su tankerleri, buldozerler, kepçeler yangının söndürülmesi için seferber edildi." diye konuştu.

Ebu Sinine, fabrikanın içinde herhangi birinin bulunup bulunmadığına veya yangının sebep olduğu can ve mal kaybına ilişkin bir bilgi edinilemediğini ifade etti.

Filistin alevlere teslim oldu! El Halil kentinde bulunan bir fabrikada büyük bir yangın çıktı - Resim : 2

İSRAİL, 5 İTFAİYECİ GÖNDERDİ

İsminin açıklanmasını istemeyen Filistinli bir kaynak, İsrail tarafının yangının söndürülmesine yardımcı olmak için 5 itfaiyeci gönderdiğini belirtti.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde yangının son derece büyük olduğu ve yanan fabrikadan siyah dumanların yükseldiği görülüyor.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberinde, yangının çıktığı fabrikada yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı, ekonomik açıdan önemli olduğu ve geniş bir arazi üzerinde bitişik tesislerden oluştuğu belirtildi.

Fabrika Müdürü Mecdi Ezgayr, fabrikadaki yangında can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığını belirtti.