Filistin Medya Ofisi açıkladı: Gazze'ye atılan patlayıcılar atom bombasına eşdeğer! "Her yüz kişiden biri ya ölü ya da yaralı"

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden İsrail'in saldırılarına ilişkin yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 12 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı, bunun da yaklaşık bir atom bombasının gücüne eşit olduğu belirtildi. Katliamın boyutunu gözler önüne seren açıklamada Gazze Şeridi'ndeki her 100 kişiden birinin öldüğü veya yaralandığına değinildi.

Filistin Medya Ofisi açıkladı: Gazze'ye atılan patlayıcılar atom bombasına eşdeğer! "Her yüz kişiden biri ya ölü ya da yaralı"

7 Ekim'den bu yana süren Hamas-İsrail çatışmalarında, İsrail'in sivilleri hedef aldığı saldırıları sürüyor. Gazze halkına katliam yapan İsrail, hastane, ibadethane, mülteci kappı ayırt etmeden saldırılarını sürdürerek sivilleri öldürmeye devam ediyor. Gazze'deki hükümet konuya ilişkin yaptığı açıklamada, soykırımın büyüklüğü bir kez daha gözler önüne serdi.

Filistin Medya Ofisi açıkladı: Gazze'ye atılan patlayıcılar atom bombasına eşdeğer! "Her yüz kişiden biri ya ölü ya da yaralı" - Resim : 1

GAZZE'Yİ HEDEF ALAN PATLAYICILAR ATOM BOMBASINA EŞDEĞER

Açıklamada, Gazze'ye düşen toplam patlayıcının gücüne dikkat çekildi. İsrail'in Gazze'de şu ana kadar kullandığı patlayıcı miktarının 12 bin tondan fazla olduğu, bunun da yaklaşık bir atom bombasının gücüne eşit olduğu belirtildi. İsrail'in ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima kentine attığı atom bombasının gücüne eşdeğer olduğu vurgulandı.

Filistin Medya Ofisi açıkladı: Gazze'ye atılan patlayıcılar atom bombasına eşdeğer! "Her yüz kişiden biri ya ölü ya da yaralı" - Resim : 2

Gazze Şeridi'ndeki konutların yarısına denk gelen 183 binden fazla konutun zarar gördüğü, bunlardan 28 bininin tamamen yıkıldığı veya oturulamaz durumda olduğu bildirilen aççıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin 2 bin 360'ı çocuk, 1421'i kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldürüldüğü 16 bin 297 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklamaya göre ayrıca 18 gündür devam eden saldırılarda İsrail, Gazze'de 644 aileden çoğu kadın ve çocuk 4 bin 292 kişiyi öldürdü.

HER YÜZ KİŞİDEN BİRİ ÖLDÜ VEYA YARALANDI

Hükümetin yaptğı açıklamada İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki her 100 kişiden birinin öldüğü veya yaralandığı kaydedildi. Ayrıca, İsrail saldırıları nedeniyle 75 kamu kurumu ve onlarca hizmet tesisinin ağır hasar aldığına değinilirken, ibadathanelere düzenlenen saldırılan içinse "Saldırılarda, 35 cami tamamen yıkıldı, 3 kilisede ağır hasar meydana geldi." ifadesi kullanıldı.

Filistin Medya Ofisi açıkladı: Gazze'ye atılan patlayıcılar atom bombasına eşdeğer! "Her yüz kişiden biri ya ölü ya da yaralı" - Resim : 3

YASAKLI FOSFOR BOMBASI KULLANILIYOR

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin vücudunda erimelere rastlandığını bildiren hükümet, İsrail'in saldırılarında fosfor bombası gibi uluslararası yasaklı mühimmat kullandığını "ölülerin vücudunda yanıklar ve uzuvlarında erimelere rastlandığı" ifadeleriyle vurguladı.

Açıklamanın isim verilmeden bazı Batılı medya kuruluşlarını hedef alan bölümünde ise, İsrail'den taraf olmaları kınanırken, bu kuruluşların "Gazze'de çocuk, kadın, yaşlı ve sivillerden oluşan mağdurların karşısında celladın yanında yer aldığı" ifade edildi.

Filistin Medya Ofisi açıkladı: Gazze'ye atılan patlayıcılar atom bombasına eşdeğer! "Her yüz kişiden biri ya ölü ya da yaralı" - Resim : 4

Gazze Şeridi'ne yönelik yardımların önemine işaret edilen açıklamada, Refah Sınır Kapısı'nın sürekli açık tutulması gerektiği, yardım ve yakıt girişinin engellenmemesinin yanı sıra yaralıların Gazze dışında tedavi almasına imkan sağlanması çağrısı yapıldı. Son olarak Gazze Şeridi'nin nüfusunun yüzde 70'ine tekabül eden 1 milyon 400 bin yerinden edilen kişinin, 100'ü Gazze kenti ve Gazze'nin kuzeyinde olmak üzere 222 barınma merkezine sığındığı açıklandı.