"Filistinli cesur kız" cezaevinde yaşadıklarını anlattı: Kadınlar her gün tacize uğruyor, kıyafetsiz bırakılıyor, dövülüyorlar!

"Filistinli cesur kız" olarak tanınan Ahed et-Temimi, cezaevinde kaldığı sürece yaşadıklarını anlattı. Temimi, Filistinli kadın tutukluların her gün tacize uğradığını belirterek, "Kadın esirler susuz ve kıyafetsiz bırakılıyor, yerde uyuyor ve dövülüyorlar" dedi. Tanıklıklarını anlattığı takdirde babasının hedef alınacağıyla tehdit edildiğini de söyledi.

"Filistinli cesur kız" cezaevinde yaşadıklarını anlattı: Kadınlar her gün tacize uğruyor, kıyafetsiz bırakılıyor, dövülüyorlar!

"Filistinli cesur kız" olarak tanınan Ahed et-Temimi, serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in katliamları nedeniyle Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının buruk bir sevinçle karşılandığını ifade etti.

Temimi, İsrail'in 27 Ekim'de başlayan kara saldırılarının ardından gözaltına aldığı 10'u Gazze Şeridi'nden 30'a yakın Filistinli kadın esiri hapishanede bıraktıklarını ve durumlarının çok kötü olduğunu aktardı.

"KADIN ESİRLERE GÜNLÜK TACİZLER VAR"

İsrail'in 6 Kasım'da gözaltına alarak cezaevine gönderdiği 23 yaşındaki Temimi, burada tanık olduğu ihlallere ilişkin şunları söyledi:

"Cezaevinde durum çok zor, kadın esirlere yönelik günlük tacizler var. Kadın esirler susuz ve kıyafetsiz bırakılıyor, yerde uyuyor ve dövülüyorlar."

"İSRAİLLİ YETKİLİLER BABAMLA TEHDİT ETTİ"

Temimi, İsrailli yetkililerin, cezaevinde olup bitenleri anlatması halinde kendisini babasını hedef almakla tehdit ettiğini belirterek, "Her şeye rağmen biz işgalden daha güçlüyüz. Özgürlüğümüzü elde edene kadar (direnişe) devam edeceğiz." diye konuştu.

İsrail güçleri, ekim ayında Temimi'nin babasını, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gözaltına almıştı. Temimi'nin babası hâlâ İsrail hapishanesinde bulunuyor.

"HANZALA CESARET ÖDÜLÜ" ALMIŞTI

"Filistinli cesur kız" olarak tanınan Ahed et-Temimi, 2012'de ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü.

Temimi, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da buluşmuştu.

Temimi, İsrail güçlerince 2017'de de gözaltına alınmış ve 8 ay hapishanede kalmıştı.