Finans analisti İslam Memiş açıkladı! Elinde nakit, doları, altını olan ne yapmalı? Büyük fırsat!

Finans analisti İslam Memiş, elinde nakit para, altın, dolar, veya kripto parası olan yatırımcıya önemli tavsiyelerde bulundu. Yeni bir video ile yatırımcıya seslenen Memiş, Ekim krizinde nasıl pozisyon alınması gerektiğiyle ilgili de dikkat çeken uyarılarda bulundu.. İşte Memiş'in o açıklamaları...

Finans analisti İslam Memiş açıkladı! Elinde nakit, doları, altını olan ne yapmalı? Büyük fırsat!

Emtia ve para piyasalarının nabzını yakından takip eden finans analisti İslam Memiş'in yeni video yayınladı. Memiş'in videosundaki açıklamaları şöyle;

Özellikle döviz kurlarında yaşanan döviz yükseliş trendi yatırımcısına fırsat sundu. Küresel ekonomik kriz ile birlikte yatırımcıların yavaş yavaş nakit pozisyonuna korumasını gerektiği ile alakalı kısa vadeli bir yol haritası belirleyebiliriz demiştik.

Ekim krizinde nasıl pozisyon almalıyız?

Risk algısını artıran arkadaşlar borsa tarafı ile ilgilenebilir. Dolar kuru şuan 16.80 TL seviyesi psikolojik anlamda güçlü bir direnç seviyesi, eğer bu seviye geçilirse 17’li rakamları konuşabiliriz, bir sonraki ataklarda da 18 beklentisi piyasalarda yoğunlaşır. Bu ekonomi politikası için risk taşıdığı için ben 16.80 bandındaki rakamlara çok da sıcak bakmadığımı söylüyorum. Ben bu bant tarafında dövizden biraz uzak kalmayı tercih eden bireysel bir yatırımcıyım.

Dolar endeksi şua n yatay seviyesini koruyor. TL üzerinde işlem yapanlar TL’yi bekletenler ve ısrarlı bir şekilde TL’ üzerinde bu piyasaya bakanlar da dikkat etmesi gereken bir süreçten geçtiğimizi belirtmek isterim.

Gümüş tarafında gram fiyatında yükselişlerin kalıcı olması için 12’li rakamları geçmesi lazım. Şuanda altına kıyasla daha ucuz olduğunu anımsatmak isterim.

Bitcoin tarafındaki yükselişlerin devam etmesi için 34 bin dolarların görülmesi gerekiyor. Bitcoin’de bu düşüşlerin kalıcı olacağını zannetmiyorum. Haziran ayı içerisinde yükseliş bekliyorum.

Sterlin TL kurunda şuna 20 TL seviyesinde 25 TL’ye yükselmeden bu işin kaymağını yemeyeceğim. Sterlin’in daha yolu var sterline şuanda dokunmuyorum. 25 TL seviyesine gelince de o yatırımla ne yapacağımızı size açıklayacağız.

Peki nakit pozisyonunu nasıl alacağız?

İki tür yatırmcı var benim yol arkadaşlarım ve bir de kendi bildiğini yapan var! Mesela benim şu an elimde dolarım var. 16.40- 16.80 bandı riskli. Aşağı bir eğilim olabilir. Bunu da TL üzerinden değil dolar karşısında en çok ne kaybetmişse onunla parite üzerinden takas ederek bir noktada açıkta kalmayarak önümüzdeki haftalar üzerinde kendini sorumuş oluyor. Şu an ONS altın ve gümüş oldukça düşük. Elinde dolar bulunanlar bence bu süreci riski 4’e bölerek yüzde 25’i ile sterlin, yüzde 25’i ile gümüş, yüzde 25’i ile altın yüzde 25’i ile Euro almalı. Haziran ayında tekrar bu yükselişlerin devam edeceğini ön görüyorum.

Euro’da nasıl bir pozisyon alırız? Euora’da şuan en iyisi beklemek. Şuandaki atmosfere baktığımızda Euuro ile bir şey yapılmaz.

FED sonrası ONS altın ve gümüşte yukarı yönlü hamleler bekliyoruz. Haziran sonu ve Temmuz ayında altın ve gümüş tarafında beklemeyi tercih ediyorum.