Finans uzmanı EURO ve Dolar için yıl sonu tahminini açıkladı!

Yatırımcılar Dolar ve Euro'nun yıl sonuna kadar düşüp düşmeyeceğini merak ederken, finans uzmanı ve ekonomist Murat Özsoy, tahminlerini açıkladı. Dolar/Euro bozdurmadan önce mutlaka bu beklentilere dikkat edin.

Finans uzmanı EURO ve Dolar için yıl sonu tahminini açıkladı!

Yatırımcılar "Dolar yıl sonuna kadar çıkacak mı?", "Euro ne kadar olacak?" gibi soruları sorarken Finans Uzmanı ve Ekonomist Murat Özsoy, akıldaki soruları yanıtladı. Özsoy, Merkez Bankası’nın yıl sonu dolar kuru tahmini olan 23.09 TL’ye yıl bitmeden ulaşılacağını dile getirdi. 

 YILIN ORTASINDA DOLAR NE KADAR OLACAK?

Özsoy, yaptığı açıklamayla döviz kurları karşısında TL’nin değeri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bugün serbest piyasada dolar/TL kurunun 19.77TL  seviyesini aşmış durumda olduğunu hatırlatan Özsoy, öngörüsünü paylaştı.  Özsoy, “Yılın ikinci yarısında kurda ani hızlı yükselişlerin meydana gelmesi sürpriz olmayacaktır diye düşünüyorum” dedi.

“YIL SONU GELMEDEN ÇOK DAHA ÖNCELERİNDE ULAŞILACAĞINI ÖNGÖRÜYORUM”

Bugün açıklanan TCMB piyasa katılımcıları anket sonucuna göre ise dolar/TL kurunun yıl sonundaki beklentisi 23.09TL. Bugün serbest piyasada dolar/TL kuru 19.77TL  seviyesini aşmış durumda. Ben çok öncesindeki tahminlerimi, seçime 19.68TL ile gireriz diye açıklamıştım. Nitekim nerdeyse nokta atış öyle de oldu.  Şimdi ise 23.09TL seviyesine yıl sonu gelmeden çok daha öncelerinde ulaşılacağını öngörüyorum.

“KURDA ANİ HIZLI YÜKSELİŞLERİN MEYDANA GELMESİ SÜRPRİZ OLMAYACAKTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Yılın ilk yarısında dolar/TL kurunda en düşük ve en yüksek seviye arasındaki çok sınırlı değişimin yılın ikinci yarısında çok daha yüksek seviyelere çıkacağını ve eğer mevcut politikalarda bir değişim meydana gelmez ise ve ülkeye döviz girişi artmayarak cari açık problemi devam ederse yılın ikinci yarısında kurda ani hızlı yükselişlerin meydana gelmesi sürpriz olmayacaktır diye düşünüyorum.”