Fırınlar aşı olmayanlara ekmek bile satmayacak! İşte o ilçeler

Geçtiğimiz günlerde Ekmek Üreticileri Sendikası'ndan gelen aşı olmayana ekmek satmayalım önerisine İstanbul'daki bazı ilçelerdeki fırıncılardan hamle geldi ve önümüzdeki hafta uygulama başlıyor.

Fırınlar aşı olmayanlara ekmek bile satmayacak! İşte o ilçeler

Koronavirüs vakalarının artmasını gerekçe göstererek İstanbul'un 6 ilçesinin fırıncılar odası temsilcileri bundan sonra aşı yaptırmayanlara ekmek satılmayacağını duyurdu.

Aşısızların ekmek alamayacağı İstanbul ilçeler ise, Bakırköy, Güngören, Bağcılar, Bahçelievler, Bayrampaşa ve Esenler.

İstanbul Fırıncılar Odası Esenler Temsilcisi Mustafa Çiçek esnafların bir kapanmaya daha dayanacak güçlerinin olmadığının altını çizerek 39 ilçenin de bu kararı alacağını söyledi. 

 HES kodu gibi aşı soracağız

Türkiye’de vaka sayılarının yükselişi aşı olmayanlara kısıtlama getirilmesi konusunu yeniden gündeme getirirken Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar da,  “Biz fırına girene HES kodu gibi, aşı soracağız. Aşı olmayanların hiçbirini fırınımıza sokmayacağız, değil ekmek vermek içeri sokmayacağız. Aşı olanı, durumu iyi olmayanı da fırın başı her gün 20 tane vatandaşa 3’er ekmek verelim” demişti.

Kabinede kısıtlamalar gündeme gelebilir

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs salgını gündemiyle Beştepe'de toplanacak. Bugün toplanması beklenen kabine yangın gündemi nedeniyle ertelenmişti.

Normalleşmenin ardından 1 ayda vaka sayılarının 4 kattan fazla artması, salgın önlemlerini yeniden gündeme taşıdı. Seyahat ve sokak kısıtlamaları ile iki doz aşısını yaptırmayanlara getirilecek yeni yasaklar gündemde olacak.

Memurlara test zorunluluğu

Hükümet, aşılamaya rağmen vaka sayısında artışın devam etmesi üzerine ‘sonbaharda’ izlenecek yol haritasını oluşturmak için kolları sıvadı. Aşıya direnci kırmak için pozitif ayrımcılık masada. Kamuda aşıya direnenlere ABD’deki gibi her hafta PCR testi ve maske zorunluluğu getirilmesi planlanıyor.

Kaynak: İnternethaber