Fırsatçılar kontrolden çıktı! Şimdi de bir yıl peşin istiyorlar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından birçok vatandaş başka illere göç etti. Durumu fırsat bilen bazı ev sahipleri, kira fiyatlarını neredeyse iki katına çıkardı. Bununla da yetinmeyen ev sahipleri bir yıllık da peşinat istiyor.

Fırsatçılar kontrolden çıktı! Şimdi de bir yıl peşin istiyorlar

Deprem felaketlerinin ardından depremzedelerin göçünü fırsat bilen çevre illerdeki ev sahipleri, kira fiyatlarını iki katına çıkardıkları yetmezmiş gibi şimdi de 1 yıllık peşinat istiyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Mersin’in Mezitli Belediyesi’nin ihbar hattına gelen bir “kiralık daire ilanı” da tepkilere neden oldu. İlanda bir dairenin 1 yıllık kira bedeli olarak 375 bin TL talep edildi. Tepkilerin ardından söz konusu ilan yayımlandığı siteden kaldırıldı.

Fırsatçılar kontrolden çıktı! Şimdi de bir yıl peşin istiyorlar - Resim : 1

Mersin’de aylık kiralar 7 bin ila 15 bin arasında değişirken yıllık kiralanan dairelere ise ortalama 170 bin TL fiyat isteniyor. Vatandaşlar da söz konusu duruma tepki gösterdi. Hatay Antakya’dan Mersin’e giden depremzede Fatoş Öğüt konuya ilişkin konuştu.

Öğüt, “Biz canımızı nasıl kurtardık bilmiyoruz. Depremin ardından Antakya’da 4 gün bir okulun bahçesinde kaldık. Ardından buraya geldik. Annem ameliyatlı olduğu için ev kiralamak istedik ancak fiyatlar uçmuş durumda. Ev sahipleri fırsatçılık yapıyor. Memur değilsen ev sahipleri ödeyemeyeceğini düşündüğü için sana ev kiralamıyor. Birkaç günde kira fiyatları tavan yaptı. Şu an bir öğrenci yurdunda kalıyoruz” dedi.