Fırtınada ikiye bölünen geminin personeli o anları anlattı: Tersine dönseydi suda kalıp ölecektik

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ikiye bölündükten sonra karaya oturan Pallado gemisinin mürettebatından Azerbaycan uyruklu dalgıç gemici Ümit Hasanov, yaşadıklarını anlattı. Hasanov, "Biz şanslı olduğumuz için ölmedik. Tersine dönseydi biz suda kalıp ölecektik." dedi.

Fırtınada ikiye bölünen geminin personeli o anları anlattı: Tersine dönseydi suda kalıp ölecektik

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kuru yük gemisi, önceki gün fırtınada sürüklenerek ikiye bölündü. Kıyıya sürüklenen geminin personeli tahliye edilirken, geminin parçası ise kıyıya vurdu.

İkiye bölünen geminin mürettebatından Azerbaycan uyruklu dalgıç gemici Ümit Hasanov, o anları anlattı.

Fırtınada ikiye bölünen geminin personeli o anları anlattı: Tersine dönseydi suda kalıp ölecektik - Resim : 1

"TERSİNE DÖNSEYDİ BİZ SUDA KALIP ÖLECEKTİK"

Fırtına anında sosyal medyaya yardım istediği videoyu yükleyen Hasanov, "Gemi karaya oturmadı, ikiye bölünüp sürüklenmeye başladı. Biz şanslı olduğumuz için ölmedik. Gemi çevrilmedi. Tersine dönseydi biz suda kalıp ölecektik. Ben köprü üstüne çıkarak SOS sinyali gönderdim. Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik'e sinyal gönderdim ama hiç kimse bize yardım edemezdi. O gemiye yardım edilmesi mümkün değildi. Çok zor durumlarda kaldık. Ben o videoyu çektiğimde canlı kalmaya çalışıyordum. Yardım istemek içindi. Kaza geliyorum demez. Biz batan gemiyi de sadece kanalda anonsunu duyduk. Onlar da yardım istiyorlardı. Çok zor durumdaydılar. Bizim gemi ortadan kırılınca diğer taraf koptu gitti. Çok güçlü bir rüzgar vardı. Ben o sırada vardiyada, dümendeydim. Gemi ortadan kırıldı" dedi.

Fırtınada ikiye bölünen geminin personeli o anları anlattı: Tersine dönseydi suda kalıp ölecektik - Resim : 2