Fiyasko: Bir haftada iki kupadan elenmek!

Sevgili okurlar, Galatasaray UEFA Avrupa Ligi’nde Sparta Prag’a 3-2 yendikten sonra rövanş maçında rakibine 4-1 yenilerek turnuvaya veda etmişti. Daha sonra Süper Lig’de Antalyaspor’u 2-1 yenen Galatasaray, rotasını Ziraat Türkiye Kupası’na çevirdi.

Futbolseverler, Galatasaray’ın Trendyol Süper Lig’de kalma mücadelesi veren Fatih Karagümrük’ü eleyerek turnuvada yarı finale çıkacağını düşünüyordu. Ancak futbolda kesin olan bir şey vardır ki, maçlar sahada mücadele ederek kazanılıyor. Nitekim Karagümrük müsabakayı iyi mücadele ederek, taktik disipline tabii olarak girdiği pozisyonları gole çevirip 2-0’lık skorla kazandı. Galatasaray, böylelikle bir haftada iki kupadan elendi!

OKAN BURUK’UN KADRO SEÇİMİ YANLIŞTI

Açıkçası bu yenilgi teknik direktör Okan Buruk’a yazar. Orta sahayı bu sezon ilk kez beraber oynayan Berkan Kutlu – Sergio Oliveira’ya emanet etmek büyük bir riskti. Bunun yanında sezon başından bu yana sürekli dile getirdiğimiz Kerem Aktürkoğlu’nun on numara oynaması da başlı başına bir hataydı. Kerem o bölgede oynayamayacağını birçok kez göstermesine karşın bu neyin ısrarıydı anlamadım.

BARIŞ ALPER FORVET OLARAK OYNAYACAKSA VINICIUS NEDEN ALINDI?

Bir de bakıyoruz ki bu sezon sağ bek, sol bek, sol kanat ve sağ kanatta forma giyen Barış Alper, forvette başladı. Icardi’nin yokluğunda oynaması gereken Vinicius neden ilk 11’de başlamadı? O zaman Vinicus niye alındı diye sormak zorunda kalıyoruz. Nitekim Vinicius’un Galatasaray’ın seviyesinde bir oyuncu olduğunu da düşünmüyorum.

BARIŞ ALPER KENDİSİNE BİR MEVKİ SEÇMELİ

Ayrıca Barış Alper Yılmaz iyi niyetli olarak oynamak istiyor ama bu kadar çok mevkide oynaması kendisine ve kariyerine zarar verebilir. Artık genç futbolcu kendisine bir mevki seçip kendisini o yönde geliştirmeli.

TETE VE ZAHA HAYAL KIRIKLIĞI

Tete ve Zaha’ya değinecek olursak iki futbolcu büyük beklentilerle gelmelerine karşın tam bir hayal kırıklığı yarattılar. Kafa olarak Galatasaray’da olduklarını düşünmüyorum. Büyük ihtimalle gelecek yeni yönetim bu futbolcuların yüksek maliyetlerini de düşünerek yollarını ayıracak.

OKAN BURUK'U ZORLU BİR SÜREÇ BEKLİYOR

Derbi öncesi Okan Buruk’un üzerine büyük bir stres bindi. Eğer Beşiktaş derbisi  hatalı kadro ve tercihler nedeniyle kaybedilirse Galatasaray’da psikolojik olarak bir gerileme olabilir. Okan Buruk’u zorlu bir süreç bekliyor.