Formula 1’de Oscar Piastri krizi!

Alpine F1, Fernando Alonso'nun yerini Oscar Piastri ile doldurduğunu açıklamasından saatler sonra genç pilot haberi sosyal medya hesaplarından yalanladı.

Formula 1’de Oscar Piastri krizi!

Alpine Salı öğleden sonra, 21 yaşındaki sürücününü "takımın genç Avustralyalıya verdiği taahhütler doğrultusunda" yarışacağını duyurdu. Ancak Piastri daha sonra "Alpine ile 2023 için bir sözleşme imzalamadım ve gelecek yıl onların aracında olmayacağım" bilgisini sosyal medyadan paylaştı. Duyurunun "yanlış" olduğunu ve "kendisinin anlaşması olmadan" geldiğini açıkladı.

Formula 1’de Oscar Piastri krizi! - Resim : 1Alonso neden Alpine'den ayrıldı? Oscar Piastri anlaşmazlığı arka planı ne?

Pistri krizi Fernando Alonso'nun ayrılığına kadar dayanıyor. Alpine, iki kez dünya şampiyonu Fernando Alonso ile 2023'te devam etmek için bir anlaşmaya yakın olduklarına inanarak Macaristan Grand Prix'sinden ayrıldı. Oscar Piastri'yi Williams'a geçici olarak yerleştirmeye çalışıyordu.

Ancak Pazartesi sabahı Aston Martin, Alpine'nin deneyimli sürücüsü olan Alonso ile "çok yıllı bir sözleşme" imzaladıklarını duyurdu.

Formula 1’de Oscar Piastri krizi! - Resim : 2Alpine takım patronu Otmar Szafnauer Salı sabahı düzenlediği basın toplantısında, Alonso'nun açıklamasının takımı şaşırttığını ve bunun 41 yaşındaki İspanyol ile sözleşmenin süresi konusunda bir anlaşmazlığın sonucu olduğunu itiraf etti. Alpine, 2024 için opsiyonlu sadece bir yıllık bir anlaşma teklif ederken, Alonso en az iki yıl yarışacağının garantisini istedi.

Formula 1’de Oscar Piastri krizi! - Resim : 3Szafanuer gazetecilere verdiği demeçte, "sözleşmeden doğan yükümlülükleri" olmasına rağmen Piastri'nin yarışacağını doğrulayamadığını söyledi. Ama sonra Alpine Salı öğleden sonra Piastri'nin yarışacağını söyleyen bir açıklama yaptı.

Ancak, açıklamada Piastri'den bir alıntının olmaması, Alpine'nin tek taraflı hareket ettiği şüphelerini körükledi.

Szafnauer, Piastri'nin Williams için araç kullanma konusundaki isteksizliğini "bir düşünce" olarak kabul etmişti ve "Piastri'nin McLaren ile yaptığı ön anlaşmanın bilgisi olmadığını" belirtti. Ama 21 yaşındaki Piastri'nin son haftalarda McLaren ile görüşme yaptığı biliniyor.

McLaren'de durumlar ne aşamada

McLaren'de ise Ricciardo, bu sezon takım arkadaşı Lando Norris'ten daha iyi performans gösterdi. Haziran ayında takım CEO'su Zak Brown, takımdaki zamanının beklentileri karşılamadığını itiraf etti.

Formula 1’de Oscar Piastri krizi! - Resim : 4
13 Temmuz'da Ricciardo, F1'e bağlı olduğunu ve gelecek yıl sözleşmesinin sonuna kadar McLaren ile kalmaya kararlı olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Formula 1’de Oscar Piastri krizi! - Resim : 5Ancak Piastri'nin Alpine için yarışmayacağına dair açıklaması, F1'de başka bir yerde yarışacağına inandığını gösteriyor. Bunun için şu anki durumlarda en bariz yer, Alpine'in bu yıl markalar şampiyonasında dördüncü sırayı tartıştığı McLaren.