Mahkum dizisinden Kadir Şeker göndermesi: Adalet mi lan bu?

FOX TV'de yayımlanan Mahkum dizisinde Konya'da kadına şiddeti engellemek için araya giren ve yaşanan arbede sırasında şiddet faili Özgür Duran'ın ölümünde fail olarak yargılanan Kadir Şeker'in aldığı cezaya gönderme yapıldı.

5 Şubat 2020 yılında Konya'da Özgür Duran ve eşi arasında yaşanan tartışmaya dahil olarak kadına yönelik şiddeti engelleme çabasındayken Özgür Duran'ın ölümüne neden olan Kadir Şeker'e, FOX TV'de yayımlanan Mahkum dizisinden gönderme geldi.

Kadir Şeker, parkta kadını darp etmesi nedeniyle araya girmek istemiş ancak yaşanan arbade sonrasında Özgür Duran'ın ölümüne neden olmuştu. Yaşananların ardından "Kadir Şeker Davası" olarak yankı yaratan olay, Şeker'in 12 yıl 6 ay hapis cezası almasıyla sonuçlandı.

Kamuoyunda Kadir Şeker'in şiddet faili bir erkeğe engel olmak amacıyla araya girdiği, bu kararın kamusal ve özel alanda kadına şiddete karşı çıkacak insanların pasifize edileceği yönünde yorumlansa da şimdilik karar bozulmadı.

"Adalet mi lan bu?"

Mahkum dizisinde de gündeme getirilen Kadir Şeker Davası için bir sahnede, "Adam kadını öldürürken araya gir, katil ol! Adalet mi lan bu?” denildi.