Tüm dünyanın gündemi olmuştu! Macron'dan 'Masa' açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'da gerilimi tırmandıracak her türlü riski azaltmak için Rusya'yla diyaloğu sürdürmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tüm dünyanın gündemi olmuştu! Macron'dan 'Masa' açıklaması

Rusya ve Ukrayna'daki görüşmelerini gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya'ya gitti.

Başkent Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ortak basın toplantısı düzenleyen Fransız Cumhurbaşkanı Macron, Rusya'da Putin ile görüşmesi sırasındaki basına servis edilen 'Masa' fotoğrafı hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Reuters'ın haberine göre, iki lider arasındaki görüşme ve basın toplantısı sırasında Putin'in tavırları nedeniyle görüşmelerin aksayacağı iddialarına, "Rusya'yla diyaloğu sürdürmeye kararlıyız" diyen Macron'un açıklaması şu şekilde:   

"Rusya ile diyaloğu sürdürmeye ihtiyaç var"

Macron, "Son günler yeni yaklaşımları belirleme fırsatını verdi. Bu yaklaşımlar üzerinde birlikte çalışacağız. Ayrıca, ilkelerimize ve değerlerimize sadık kalarak bu zorlu diyaloğu sürdürme arzusuna sahibiz. Ayrıca gerilimi tırmandıracak her türlü riski azaltmak, ihtiyaç duyulan gerilimi azaltma sürecini başlatma, barış ve istikrar inşa etmek için Rusya’yla diyaloğu sürdürmeye kararlıyız."