Fransa'da bir okula korkunç saldırı! 1 öğretmen öldü, 2 kişi yaralandı

Fransa'nın Arras kentindeki bir okulda, eski bir öğrenci tarafından bıçaklı saldırı meydana geldi. Bir öğretmen hayatını kaybetti, iki kişi de ağır yaralandı. Fransız yetkililer, saldırganın ve kardeşinin de yakalandığını açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bugün ilerleyen saatlerde okulu ziyaret edeceği bildirildi.

Fransa'da bir okula korkunç saldırı! 1 öğretmen öldü, 2 kişi yaralandı

Fransa'nın kuzeyinde yer alan Arras kentinde bir okulda bıçaklı saldırı meydana geldi. Okulun eski öğrencisi olan saldırgan bir öğretmeni öldürdü, iki kişiyi ağır yaraladı.

İçişleri Bakanı Gérald Darmanin saldırının kuzeydeki Arras kentinde bulunan Gambetta lisesinde meydana geldiğini söyledi. Yetkililer saldırganın tutuklandığını açıkladı. Saldırganın 20'li yaşlarda olduğu belirtildi. Fransız BFMTV kanalı, saldırganın kardeşinin de polis tarafından yakalandığını bildirdi.

Kanal, öldürülen kişinin bir Fransızca öğretmeni olduğunu, bir spor öğretmeninin de bıçaklanarak yaralandığını söyledi. Yerel medya, saldırganın okulun eski bir öğrencisi olduğunu bildirdi. Polis durumun şu anda kontrol altında olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün ilerleyen saatlerde okulu ziyaret edecek.