Notre Dame Katedrali alev alev yandı

Fransa'nın başkenti Paris'teki dünyaca ünlü Notre-dame de Paris Katedrali’nde çıkan yangında katedralin tarihi ahşap kulesi tamamen yandı. Yangın başta Hristiyan alemi olmak üzere tüm dünyada üzüntü yarattı. Yangınla ilgili katedralde çalışan işçiler hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Notre Dame Katedrali alev alev yandı

Dünyanın en çok ziyaret edilen katedralleri arasındaki Notre-dame de Paris Katedrali’'ndeki yangının hemen söndürülememesi tepki çekti. Yangının çıktığı sırada katedralde restorasyon çalışmaları devam ediyordu. Yangının başlamasından yaklaşık 8 saat sonra tamamen söndürüldüğü açıklaması yapıldı. 

500 itfaiye görevlisinin katıldığı söndürme çalışmalarında 11 itfaiyeci ise yaralandı. 

Katedralin içinde bulunan değerli eserlerin büyük bölümü kurtarıldı ancak  tarihi ahşap kule tamamen yandı. Geriye iki kule ve binanın taş  yapısı kaldı. 

BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATILDI

Tarihi katedralin yeniden yapılabilmesi için yerel medya bir bağış kampanyası düzenledi. İlk bağış yapanlardan biri de 100 milyon Euro ile Fransa'nın zengin ailelerinden Pinault ailesi oldu.  Ancak yüzlerce milyon Euro'a ihtiyaç duyulabileceği belirtiliyor. Kampanyanın tüm Fransa geneline yayılması için çalışmalara başlandı.