Futbol camiası 55 milyon dolar dolandırılmıştı! Türkiye’yi sallayan vurgunda yeni gelişme!

Fatih Terim, kızı Buse Bahçekapılı, damadı Volkan Bahçekapılı, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin yüksek fon vaadi ile dolandırılmasına ilişkin olayda yeni bir gelişme yaşandı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerle birlikte hareket ettiği belirlenen 5 kişi için İstanbul, Edirne ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan zanlılardan 3’ü tutuklandı.

Futbol camiası 55 milyon dolar dolandırılmıştı! Türkiye’yi sallayan vurgunda yeni gelişme!

Türk futbol kamuoyunu derinden sarsan dolandırıcılık olayında Fatih Terim, kızı Buse Bahçekapılı, damadı Volkan Bahçekapılı, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, özel bir bankanın müdiresi tarafından dolandırılmıştı.

Müşterilerine bir fon üzerinden yüzde 30 kar vaat eden banka müdiresinin 55 milyon dolar dolandırıcılık yaptığı belirlenmiş, soruşturma kapsamında şube müdürü nitelikli dolandırıcılık ve belgede sahtecilik suçlarından tutuklanmıştı.

55 MİLYON DOLAR HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETTİ

Ekipler, yaptığı çalışmada, şube müdürü S.E'nin elden yüksek paralar vererek müştekilerin güvenini kazandığını daha sonra ise 55 milyon dolarlık bir haksız kazanç elde ettiğini saptadı.

Müştekilere vadettiği miktarları ödemeyen ve yapılan şikayetler sonrası tutuklanan S.E'nin elde ettiği paraların yurt dışına çıkarılma ihtimali üzerinde duran ekipler, şüpheliyle birlikte hareket ettikleri değerlendirilen 5 zanlının, olay tarihlerinde çok kez yurt dışına giriş çıkış yaptığını belirledi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Çalışmalarını tamamlayan ekipler, İstanbul, Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5 zanlıyı yakaladı.

KARAR VERİLDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken 2'si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.