Yaşar Kemal Uğurlu ve Sabri Çelik Var Odası'nda

Ertem Şener'in moderatörlüğünde VAR Odası'nda, futbol Yorumcuları Emre Bol, Oğuz Altay, Bışar Özbey ve eski FIFA Hakemi Deniz Ateş Bitnel futbol gündemini değerlendirdi. Programa Yaşar Kemal Uğurlu'nun açıklamaları damga vurdu. MHK Başkanı Sabri Çelik de konuya ilişkin Var Odasına konuştu.

Tv100'de yayımlanan Var Odası programı futbol gündemini belirlemeye devam ediyor. 

Dün oynanan Adana Demirspor - Trabzonspor karşılaşmasında tartışmalı pozisyonda penaltı kararı veren hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun, karşılaşma öncesi Trabzon'a gittiği iddiları Var Odası'nda değerlendirildi.

Konuya dair eski hakem Deniz Ateş Bitnel, "Uğurlu benim arkadaşımdır bir insanı karalamak kolaydır kendisine çıkıp durumu anlatmasını söyledim" dedi.

Programa özel açıklamalarda bulunan hakem Yaşar Kemal Uğurlu yaşananları anlatırken, Merkez Hakem Kurulu'na geçtiğimiz hafta atanan Sabri Çelik duruma dair değerlendirmede bulundu.

Yaşar Kemal Uğurlu Var Odası'nda

Programa özel açıklamalarda bulunan hakem Yaşar Kemal Uğurlu açıklamalarda bulundu. Uğurlu, "Ben Trabzon’a geçtiğimiz ay cenaze dolayısıyla gittim. Çok sevdiğim bir abimin babasının cenazesine gittim. 29 Mart tarihiydi. Ben Trabzon’a bu hafta gitmişim gibi gösterip beni zan altında bırakan kişiyi gördüğüm yerde bunun hesabını soracağım. Bir de bu insanın tuttuğu oruçlar kabul mu olacak?

Maç günü oğlum hastaneye kaldırıldı. Şu anda da hastanede zaten. Ameliyat olacak. Maç günü maçı geri iade edemezdim. Türk futbolunun ve içinde bulunduğu kaotik ortamın daha fazla tartışmalara sebebiyet vermemesi adına bunu yapamazdım.

6 dakika ekleyip neden 4 dakika oynattı?

Visca’nın penaltısında benim baktığım açıdan Deli itti olarak gördüm. Öbür açıdan ben de görsem vermezdim zaten. VAR da müdahale etmedi. İlk yarının sonuna 6 dakika ekleyip 4 dakikada bitirmemin sebebi de aklımın oğlumda olması" ifadelerini kullandı.

Yaşar Kemal Uğurlu ve Sabri Çelik Var Odası'nda - Resim : 1

Sabri Çelik VAR Odası Muhabiri Mehmet Batuhan Ağır'a konuştu

Geçtiğimiz hafta Merkez Hakem Kurulu'na atanan Sabri Çelik'e Mehmet Batuhan Ağır, "Eğer Yaşar hoca size,ruh halim iyi değil hocam dese maçı ondan alır mıydınız?" sorusunu yöneltti.

MHK Başkanı Sabri Çelik ise konuya ilişkin, "Bundan daha mantıklı ne olabilirdi. Maça sağlam ve boş kafa ile çıkılması çok önemli.Ruh hali iyi olmayan bir hakem sağlıklı maç yönetemez" dedi.