Futbolda şike depremi! TFF resmen açıkladı: O takım ve başkanı PFDK'ye sevk edildi

TFF, şike gerekçesiyle Darıca Gençlerbirliği takımı ve kulübün o dönemki başkanı Arif Gülen'i PFDK'ye sevk etti.

Futbolda şike depremi! TFF resmen açıkladı: O takım ve başkanı PFDK'ye sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre Darıca Gençlerbirliği takımı geçtiğimiz sezonun son hafta maçında Kalecik FK maçıyla ilgili olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na  (PFDK) sevk edildi. Sevkin gerekçesi ise "müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs etmesi" olarak açıklandı.

Futbolda şike depremi! TFF resmen açıkladı: O takım ve başkanı PFDK'ye sevk edildi - Resim : 1

BAŞKAN DA SEVK EDİLDİ

Kulübün söz konusu dönemdeki başkanı Arif Gülen de aynı gerekçeyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi.

SON HAFTA LİGDE KALMIŞLARDI

Darıca Gençlerbirliği, geçen sezonun 38. ve son haftasında Kalecik FK'yi 2-1 yenerek küme düşen Kızılcabölüspor'un 1 puan önünde ligde kalmıştı.

Kulübün o dönemki başkanı Arif Gülen, Kalecik FK'ye baskı yaptırdığını ve rakiplerinin maça yedek takımla çıkmasını sağladığını sosyal medyada yayımlanan bir röportajda dile getirmişti.

Futbolda şike depremi! TFF resmen açıkladı: O takım ve başkanı PFDK'ye sevk edildi - Resim : 2

NE DEMİŞTİ?

Darıca Gençlerbirliği eski başkanı Arif Gülen, 26 Eylül 2022 tarihli açıklamasında çok tartışılacak sözler sarf ederek, "Bütün şehrin kaderini, sadece takımın eline bırakmadım. Kalecikspor'a yedek kadrosu ile çıkması için tabiri caizse baskı yaptırdım. Benim hocam, benim futbolcum, Kalecikspor'un yedek kadrosu ile üçüncü kalecisi ile maça çıktığını görmedi mi? Kalecikspor'a sağdan soldan baskı yaptırdım" demişti.