G-20 zirvesi başladı... Aile fotoğrafında yan yana durdular

G-20 Liderler Zirvesi, Başbakan Şinzo Abe’nin konuk liderleri karşılaması ve aile fotoğrafı çekilmesiyle başladı.

G-20 zirvesi başladı... Aile fotoğrafında yan yana durdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20'de

Cumhurbaşkanı rdoğan, G-20 aile fotoğrafında hazır bulundu. Erdoğan aile fotoğrafında ABD Başkanı Donald Trump ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile yan yana durdu.

G-20 zirvesi başladı... Aile fotoğrafında yan yana durdular - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvenin ilk programı olan "Dijital Ekonomi" temalı liderler etkinliğine geçti.

Etkinliğin ardından liderler, "Küresel Ekonomi", "Ticaret ve Yatırımlar" temalı oturum ve çalışma yemeğine iştirak etti.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayaküstü sohbet etti. Sohbet sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu.

G-20 zirvesi başladı... Aile fotoğrafında yan yana durdular - Resim : 2

G-20 zirvesi başladı

Japonya Başbakanı Abe, liderleri fuar merkezi önünde karşıladı.

G-20 zirvesi başladı... Aile fotoğrafında yan yana durdular - Resim : 3

Karşılamanın ardından Başbakan Abe ve aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in de bulunduğu konuk heyet başkanları, G-20 Liderler Zirvesi aile fotoğrafı için hazırlanan platformda, kendilerine ayrılan yerlere geçti.

Liderler, " Dijital Ekonomi" temalı özel etkinliğe katıldı. Zirvenin ilk oturumu “Küresel Ekonomi, Ticaret ve Yatırımlar” olacak.

İlk oturumun ardından liderler ikili görüşmelerde bulunacak. Sonrasında “Yenilik” adlı oturuma da katılacaklar. Zirvenin ilk günü kültürel etkinlik ve G-20 Liderler Yemeği ile bitecek
Zirvenin son günü, "Kadının Güçlendirilmesi," adıyla yapılacak özel oturumla start alacak. Bu oturumdan sonra zirvenin üçüncü oturumu "Eşitsizlikleri Gidermek - Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Dünya Oluşturmak" başlığı altında liderler tarafından değerlendirilecek.

Öğleden sonra liderler son oturum olan “İklim Değişikliği – Çevre ve Enerji” ne katılacak.
2 binden fazla gazetecinin takip ettiği zirveye, 19 lider ve aralarında Avrupa Birliği'nden de delegelerin yer aldığı 30 bin kişi katılıyor.