Galatasaray Başkanı Burak Elmas açıklamalarda bulundu

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, AA Spor Masası'nda gündeme dair sorularını yanıtladı.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas açıklamalarda bulundu

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, AA Spor Masası'nda gündeme dair sorularını yanıtladı

İşte Başkan Elmas'ın sözleri:

"Umarım takımımız Barcelona'da göstermiş olduğu oyunu kendi sahamızda da gösterir. Ali Sami Yen destanlarına bir yenisini eklemek istiyoruz."

"Galatasaray her zaman ülkemizi Avrupa'da en iyi temsil eden takım olmuştur."

"Umarım yarın Barcelona'da göstermiş olduğumuz disiplinli oyunu yarın da göstererek Ali Sami Yen'de yazılan destanlara bir yenisini daha ekleriz."

"Cesur kararlar alarak Galatasaray'ı bulunmuş olduğu kaostan çıkaracak girişimler yaptık"

"Türk futbolu gelir açısından ve yönetsel açıdan dibe vurmuş durumda. Cesaretli davranan, problemleri halının altına süpürmeyen kulüpler, buradan çıkan ve başarılı olan kulüpler olacak."

"65 Milyon € seviyesinden 55 Milyon € seviyesine geldik. Hedefimiz, bütçeyi 30-35 milyon civarına indirmek. Sporda asıl yöneticilik kabiliyeti, doğru bütçeyle başarı elde etmek. Biz, zor olanın peşinden gidiyoruz."

Hakemler hakkında

"Sanıyorum aralık ayı olabilir, Kulüpler Birliği adına üç başkanımız, MHK Başkanı Serdar Tatlı'ya giderek 9 hakemin maç yönetmemesi adına talepte bulundular. Bu listedeki isimlerin çoğu, hatta hepsi, bu listede varlar. Üstüne 4 hakem daha var."

"Maalesef Kulüpler Birliği adına gidilerek, mutabık olunmayan bir liste, Kulüpler Birliği'nin gücü kullanılarak MHK ve TFF'ye gitti. O gün itibarıyla, Kulüpler Bİrliği'nin birlikteliği bu dönemliğine sona ermişti."

"(MHK'nın hakem kararı) Yapılış şekli son derece zamansız, anlatılış şekli de çok yanlış oldu. Kalan hakemler niçin kalmış, gidenler niçin gitmiş? Bunu isteyen kulüpler olmuş mu?"

"Bugün birtakım lobiler ve güç gösterme çabasında olan kulüpler var. Gelecekteki federasyon seçimleri için bile lobi yapanlar var. Türk futbolu bu kadar büyük bir kaosun içinde. Federasyon başkanlığına aday olmak isteyenler kulis çalışmalarına başlamış durumda."

"Geçen gün bir liste çıkarttım. Hangi hakemin, hangi takımın maçlarını yönettiğini ve hangi takımların maçlarından sonra cezalandırıldığını istedim. Belli kulüplerin aleyhine hata yapan hakemlerin ceza aldığı ve o kulüplerin az hakemle devam ettiği ortaya çıkacak."

"Sezon başlamadan 'Bu konuları sezon başlamadan halledelim, yoksa yeni bir kaos sezonuna giriyoruz' dedim. Kaos sezonundayız. 10 hafta kala hakemler görevden alındı. O zaman bununla ilgili suç duyurusunda bulunalım ve herkes aklansın. Şu an bunu herkes söyleyebilir."

Trabzonspor ve Süper Lig AŞ

"Trabzonspor, şu anda lider. Buraya gelmek için çok ciddi bir emek verdiler. Bu emeğe haksızlık etmemek lazım. Son derece de başarılı gidiyorlar. Onun için bu konuları birbirine karıştırmamak lazım. Bizim konumuz, sistem."

"Süper Lig AŞ, mevcut şartlarda kurulamaz çünkü Kulüpler Birliği'nin mevcut yapısı içinde birlik ve samimiyet yok."

"Oyunculara alınıp satılan bir emtia gibi bakmamak lazım. Oyuncular birer insan, bazıları gitmek istemeyebilir bazıları da gitmek ister. Doğru şartlar oluşursa her oyuncumuza izin veririz."

"İbra edilmeme korkum yok. Zor bir göreve geldik, ciddi bir disiplinle kulübü yönetiyoruz. Bugünlerde ibra etmemekten zevk alan bir grup var."

Domenec Torrent

"Torrent ile çok mutlu bir çalışma sistemimiz var. Umarım böyle devam eder. Ben dahil, hiçbir isim Galatasaray'dan büyük değildir. Bizler Galatasaray'a hizmet etmek için buradayız."