Burak Elmas: Biz TFF ile görüşüyoruz.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, pazartesi akşamı oynanacak olan Beşiktaş derbisi hakkında konuştu.

Burak Elmas: Biz TFF ile görüşüyoruz.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, pazartesi akşamı oynanacak olan Beşiktaş derbisi hakkında konuştu.

Burak Elmas şu açıklamalarda bulundu:

"Beşiktaş ile bir görüşmemiz olmadı. Biz TFF ile görüşüyoruz. Zaten teklifi ilk onlar yapmıştı. Beşiktaş Kulübü'nün bu konuda ne düşündüğünü bilmiyorum. Sanırım onlar da daha iyi bir sahada, daha iyi bir şartlarda oynamak isteyeceklerdir."

"Olumsuz hava şartlarında birkaç faktör var. İlk olarak uçağımızın İstanbul'a inip inemeyeceği konusu. İkincisi de kar yağışı olduğu zaman hem antrenman hem kendi sahamızda ciddi saha problemleriyle karşı karşıya kalma durumumuz var..."

"Sahaların bozulmaması, sakatlıkların olmaması ve güzel oyunun etkilenmemesi için erteleme fikrine sıcak bakacağımızı belirtmiştik. Ancak dediğim gibi bu bir maçın ertelenmesi değil, ülkenin puan alması meselesidir. Bizim önemli gördüğümüz konu bu..."

"Maç ertelendi ya da ertelenmedi konusu değil. Ülke puanını ilgilendiren bir durum. Avrupa'daki puanlarımız düşmüş durumda ve şu anda tek temsilci Galatasaray'dır."

MHK'da kaos yaşandığını görebiliyoruz

Sezon başında bu sorunların halledilmemesi durumunda kaos sezonu olacağını söylemiştim. Gerçekten bir kaos sezonu gerçekleşiyor. Kalan hakemler niye kaldı? Giden hakemlerin niye gitmesine karar verildi? Gözlemcilerle ilgili kararlar hangi kriterlere göre verildi.

Son 10 hafta kala ciddi spekülasyonlara sebep olacak bir karar verildi. Bu kararın neden aceleyle alındığını bilmiyorum. U16 maçımız hakemin geç atanması sebebiyle geç başladı. MHK'da kaos yaşandığını görebiliyoruz.

Bizim istediğimiz değişim, ama değişim bu değil

Bugün başka bir kulübün maçına atanan hakemin değişmesi gibi konular da var. Bu işin kişiler etrafında değil, şeffaf, hiçbir takımı gözetmeden, TFF içerisinde veya dışardan güç gösterisi yapmadan Türk futbolunun lehine çözülmesini istiyoruz.  

Bizim istediğimiz değişim, ama değişim bu değil. Biz istediğimiz sistem değişikliğini tüm kulüpler adına adaletin savunucusu olmaya, bunu talep etmeye devam edeceğiz. Türk futbolunda güçlü bir sisteme ihtiyacımız var. Zaten birkaç kulübün ya da bazı kulüplerin dönem dönem güç gösterisi yapması sonucu Türk futbolu buraya geldi. Geldiğimiz noktada da ileriye geçmiş alışkanlıklarımızla gidemeyeceğimizi biliyoruz." ifadelerini kullandı.