Galatasaray- Bayern Münih maçına hakem damgası! Portekizli hakem kararıyla Okan Buruk’u çıldırttı!

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi A Grubu 4.hafta maçında Bayern Münih’e 2-1 yenildiği maça Portekizli hakem Nobre damga vurdu. Hakem kararları teknik direktör Okan Buruk’u kızdırdı.

Galatasaray- Bayern Münih maçına hakem damgası! Portekizli hakem kararıyla Okan Buruk’u çıldırttı!

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4.hafta müsabakasında Alman ekibi Bayern Münih ile karşı karşıya geldi. Alman ekibi mücadeleyi Harry Kane’nin attığı gollerle 2-1 kazandı, Galatasaray’ın maçtaki tek golünü ise Cedric Bakambu kaydetti.

Sarı-kırmızılı takım iyi mücadele ettiği maçta girdiği önemli fırsatlardan yararlanamazken mücadelenin Portekizli hakemi Antonio Emanuel Carvalho Nobre verdiği kararla tartışma yarattı.

İKİNCİ SARI KARTI VERMEDİ

Portekizli hakem ikinci yarıda dakika 60 gösterdiğinde Alphonso Davies’in Barış Alper Yılmaz’ı formasından çektiği pozisyonda ikinci sarı kartı vermedi. Bu karara teknik direktör Okan Buruk ve sarı-kırmızılı futbolcular büyük tepki gösterdi. Teknik direktör Okan Buruk itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

Galatasaray- Bayern Münih maçına hakem damgası! Portekizli hakem kararıyla Okan Buruk’u çıldırttı! - Resim : 1

İKİ KEZ GOL KARARI VERDİ

Maçta Galatasaray’ın öne geçtiği gol ofsayt nedeniyle iptal edildi. Ardından Bayern Münih’in Kane ile attığı ilk golde 2 kez VAR incelemesi bekleyen Carvalho Nobre golü geçerli saydı.

Galatasaray- Bayern Münih maçına hakem damgası! Portekizli hakem kararıyla Okan Buruk’u çıldırttı! - Resim : 2

UZATMALARI OYNATMADI

Mücadelenin sonuna eklenen 6 dakikalık uzatma bölümünde Galatasaray, 90+3.dakikada Bakambu ile farkı 1’e indiren golü buldu. Portekizli hakem uzatmanın son bölümünü ise ilave oynatmadan bitirdi. Okan Buruk, maçın bitimiyle de Portekizli hakeme tepki gösterdi. Buruk’un tepkileri kameraya yansıdı.

Galatasaray- Bayern Münih maçına hakem damgası! Portekizli hakem kararıyla Okan Buruk’u çıldırttı! - Resim : 3

BURUK: “FAUL VERİYORSAN 2.SARIYI DA VERMEN GEREKİR”

Okan Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında hakemin kararlarını eleştirerek, “Konumuzu direkt hakeme bağlamak istemiyorum. İki maçta da Bayern Münih gibi bir takıma karşı en iyi oynayabileceğimiz oyunu oynadık. Davies 2. sarıdan atılabilirdi. Faulü veriyorsan ikinci sarıyı da vermen gerekir. Yediğimiz ilk gol öncesi Barış’ın ayağına basma var. Bunlar kırılma noktaları.

Burada gol öncesinde, kritik bir pozisyon. İlk defa Şampiyonlar Ligi’ne çıkan bir hakem. Hatalar yapması normal. İstediklerimizi yapmaya çalıştık. Pozisyonlara girdik. Sayılmayan gol oldu. Öne geçebilirdik, maçı da kazanabilirdik. Genel olarak iyi bir performans sergiledik. Oyuncularım en iyisini yapmaya çalıştı. Oyuncularıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.