Galatasaray, erteleme maçında İstanbulspor’a konuk olacak! 3 futbolcu maçta oynayamayacak

Trendyol Süper Lig’in 3.haftasındaki erteleme maçında İstanbulspor evinde Galatasaray’ı konuk edecek. Galatasaray’da 3 futbolcu bu maçta forma giyemeyecek.

Galatasaray, erteleme maçında İstanbulspor’a konuk olacak! 3 futbolcu maçta oynayamayacak

Trendyol Süper Lig’in 3.haftasında oynanması gereken İstanbulspor-Galatasaray maçı sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu maçı nedeniyle ertelenmişti. Söz konusu müsabaka yarın oynanacak.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadele saat 20.00'de başlayacak.

GALATASARAY VE İSTANBULSPOR’UN SON DURUMU

Ligde 5 maça çıkan sarı-kırmızılı takım, 4 galibiyet ve 1 beraberlik sonucunda 13 puan topladı. Galatasaray, kendisi gibi bir maçı eksik olan lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Süper Lig'de oynadığı 4 maçta 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan İstanbulspor ise hanesine 2 puan yazdırabildi.

GALATASARAY SON 4 MAÇINI KAZANDI

Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı son 4 müsabakadan da galibiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takım, ligin ilk haftasında Mondihome Kayserispor ile berabere kaldıktan sonraki maçlarında sırasıyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Yılport Samsunspor ve RAMS Başakşehir'i mağlup etti.

GALATASARAY 18 MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray, son 18 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi.

Son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 6 lig mücadelesini (Biri Hatayspor'a karşı 3-0 hükmen) kazandı.

"Cimbom" bu sezon da Trendyol Süper Lig'de 5, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 ve grup aşamasında 1 olmak üzere çıktığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik yaşadı.

ICARDI GOLLERİNİ SIRALIYOR

Galatasaray'da skorer performansıyla göz dolduran Mauro Icardi, İstanbulspor maçında da takımının gol yollarındaki en önemli kozu olacak.

Arjantinli yıldız futbolcu, Süper Lig'de forma giydiği son 4 karşılaşmada 6 kez ağları havalandırma başarısı gösterdi.

Süper Lig'de ilk 11'de çıktığı son 12 karşılaşmada da gol atmayı başaran Icardi, ayrıca bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde ise 3 kez topu filelere gönderdi.

GALATASARAY’DA 3 FUTBOLCU OYNAYAMAYACAK

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Kazımcan Karataş, karşılaşmada oynamayacak.

Başakşehir maçında geçirdiği sakatlık sonrası sol diz iç yan bağlarında esneme tespit edilen Kazımcan Karataş, İstanbulspor müsabakasının kadrosunda yer alamayacak.

Müsabakanın ertelenmesine sonuçlarına yönelik statüde yer alan 1.maddeye göre Galatasaray’ın yeni transferleri Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele, İstanbulspor maçının tarihinden sonra transfer olduğu için müsabakada forma giyemeyecek.

STATÜ ENGELİ

Söz konusu maddede şu ifade yer alıyor:

“Erteleme müsabakalarına, yalnızca ertelenen müsabakanın oynanması gereken tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcular katılabilir.”