Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ten Ali Koç’a gönderme: “Şampiyonluk emeklilik ikramiyesi değil”

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, sponsorluk anlaşması için düzenlenen imza töreninde, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’a gönderme yaparak, “Başkanımız net söyledi. 20 takım emek sarf ediyor. 'Ben bu sene bırakacağım, işimin başına geçeceğim, beni şampiyon yapın' gibi bir emeklilik ikramiyesi değil şampiyonluk. 20 takım var. 20 takım içinde şampiyon olmak bu kadar hayati, aşağı düştüğünüz zaman 10 sene çıkamıyorsunuz” dedi.

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ten Ali Koç’a gönderme: “Şampiyonluk emeklilik ikramiyesi değil”

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Aroma ile imzalanan sponsorluk anlaşması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ŞAMPİYONLUK YARIŞINI DEĞERLENDİRDİ

Metin Öztürk, Trendyol Süper Lig’deki şampiyonluk yarışını değerlendirerek, "Bugün keyifli bir gün. 13 hafta daha var, 13 maç daha var. 13 maç 39 puan demek. Ne olur ne biter bilinmez. Tüm rakiplere saygılı olmak lazım. Sadece şampiyonlukta yarıştığımız rakibe değil, tüm lige bakmak lazım. 20 takımlı ligde 5 takım Avrupa'ya gidecek. 5 koltuk için 8-9 takım mücadele ediyor. 4 takım düşecek. 7-8 tanesi onun sıkıntısında. O yüzden herkes 3 puanın değil yarım puanın bile peşinde, bu kadar kıymetli. Biz kendi kulvarımızda, kendi rakiplerimize bakarken 13 maçın her birine aynı heyecanla ve aynı hedefe giderek bakıyoruz. Bizim gündemimizde Sparta Prag maçı var. Adım adım ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ten Ali Koç’a gönderme: “Şampiyonluk emeklilik ikramiyesi değil” - Resim : 1

Metin Öztürk, "500 dönümlük araziyi ilk kez duydum. Kemerburgaz'a geçilecek. Eve bile tadilat yaptırırken 1 hafta dersiniz 2 hafta olur. Kesin olan bir şey var ki görev süremiz içinde Kemerburgaz'a geçeceğiz” dedi.

“ORADA OYNANIR, İKİ TAKIMDAN BİRİNDE SAKATLIK OLURSA VEBALİ KARARI VERENLERDEDİR, BİZ ÇIKAR OYNARIZ”

MKE Ankaragücü’nün maçlarını oynadığı Eryaman Stadı’nın zemini hakkında konuşan Metin Öztürk şunları söyledi:

"Bu aslında bizim konumuz değil, TFF'nin konusu. Olimpiyat'ta oynadığımız ve zeminin boyandığı bir maç vardı. Bizim futbolcularımız mohikan gibi olmuştu. Her tarafları yeşil yeşil, bir değişik. Sporcu sağlığı çok önemli. Galatasaray futbolcuları, Ankaragücü futbolcuları önemli, diğer takımların sporcuları önemli. Saha oynanacak durumdaysa çıkar oynarız. Biz her yere gidiyoruz zaten. TFF karar verecektir. Biz hele deplasmana gittiğimiz bir maçta şurada, burada oynansın talebimiz olamaz. Hangi sahada oynarsak oynayalım, bu Ankaragücü sahası olabilir, yarın Konya deplasmanı olabilir, yarın başka bir deplasman olabilir. Sahanın sporcu sağlığına uygun olması esastır. TFF karar verecek. Buna rağmen 2 hafta önce saha felaketti. Orada oynanır, iki takımdan birinde sakatlık olursa vebali kararı verenlerdedir. Biz çıkar oynarız."

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ten Ali Koç’a gönderme: “Şampiyonluk emeklilik ikramiyesi değil” - Resim : 2

“ALGI OPERASYONU YÜRÜTÜLÜYOR”

Fenerbahçe- Alanyaspor maçı ile ilgili de konuşan Metin Öztürk, "Kulübümüz gerekli açıklamayı yaptı. Rakibimiz sahada kazanamayınca farklı yaklaşıyor. Algı operasyonu yürütülüyor. Başkanımız net söyledi. 20 takım emek sarf ediyor. 'Ben bu sene bırakacağım, işimin başına geçeceğim, beni şampiyon yapın' gibi bir emeklilik ikramiyesi değil şampiyonluk. 20 takım var. 20 takım içinde şampiyon olmak bu kadar hayati, aşağı düştüğünüz zaman 10 sene çıkamıyorsunuz. 6-7 takım düşme potasında. Alanya'nın teknik direktörü de söyledi, can derdinde herkes. 5 takım Avrupa'ya gidecek, 7-8 takım o potada. Herkes prestij, ekonomi derdinde” şeklinde konuştu.

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ten Ali Koç’a gönderme: “Şampiyonluk emeklilik ikramiyesi değil” - Resim : 3

“DÜN İKİ TANE NET KIRMIZI KART VERİLMEDİ. BİR TANE DE ÇOK İLGİNÇ PENALTI VAR”

Hakem kararlarıyla ilgili değerlendirmeler yapan Öztürk, "Kulübümüz gerekli açıklamayı yaptı. 2 tane net kırmızı kartı vermeyen hakemin... Hakemler demiyoruz bakın. Genelleştirirseniz yanlış yaparsınız, her konuda. Her meslekte işini iyi yapanlar vardır, kötü yapanlar vardır. İyi niyetli olup göremeyip kötü kararlar verenler vardır. Kötü kalpliler vardır. Dün iki tane net kırmızı kart verilmedi. Bir tane de çok ilginç penaltı var. Icardi, biliyorsunuz güreşçi değil. Fenerbahçe Stadı'nda Fenerbahçeli futbolcuyla güreşe katıldı maalesef. O günkü hakem bu güreşin doğal olduğunu düşündü. 4-5 hafta o futbolcumuzdan uzak kaldık. Penaltı verilmedi. Dün rüzgar herhalde kuvvetli esti ki penaltı verildi. Şampiyonluk yolunda yarıştığımız rakibini kendini hala ümide sevk eden 1 puana tutundu. Kulübümüz gerekli cevapları verdi” dedi.