Galatasaray İkinci Başkanı Öztürk’ten Süper Kupa açıklaması! TFF'ye çağrı yaptı

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanacak olan Süper Kupa finali hakkında konuştu. Öztürk, “Cumhuriyet'in 100. yılında başka ülkede oynamak. Süper Kupa finalinin Türkiye dışında oynanmasını bir taraftar olarak istemiyorum. Eminim ki Fenerbahçe taraftarının da istediği budur. TFF'nin yanlış kararından dönmesi gerekmektedir” dedi.

Galatasaray İkinci Başkanı Öztürk’ten Süper Kupa açıklaması! TFF'ye çağrı yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Süper Kupa finalinin 30 Aralık günü Suudi Arabistan’da oynanacağını açıklamıştı.

TFF’den yapılan açıklamada, "2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı kulüplerimizin bilgisi dahilinde, 30 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 20.00'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacaktır" ifadelerine yer verilmişti.

Galatasaray İkinci Başkanı Öztürk’ten Süper Kupa açıklaması! TFF'ye çağrı yaptı - Resim : 1

Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynanmasına ilişkin olarak Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, açıklamalarda bulundu.

"TFF'NİN YANLIŞ KARARINDAN DÖNMESİ GEREKMEKTEDİR"

Öztürk, Cumhuriyet'in 100. Yılında Süper Kupa finalinin Türkiye dışında oynanmasını bir taraftar olarak istemediğini belirterek, TFF’den kupa finalinin oynanacağı yeri değiştirmesini istedi.

Öztürk şunları söyledi:

"Fenerbahçe ile önce ligde evimizde oynayacağız sonra Süper Kupa maçında karşı karşıya geleceğiz. Fenerbahçe ile ertesi gün de oynarız. Hiç sorun değil. Taraftarlarımızı ve beni de rahatsız eden, Cumhuriyet'in 100. yılında başka ülkede oynamak. Süper Kupa finalinin Türkiye dışında oynanmasını bir taraftar olarak istemiyorum. Eminim ki Fenerbahçe taraftarının da istediği budur. TFF'nin yanlış kararından dönmesi gerekmektedir. Ankara'da mı, Samsun'da mı oynarız bilemem. Kadıköy'de bile oynarız. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayalım. Neden başka ülkenin insanlarıyla uğraşalım. Taraftarlar yarı yarıya otursun. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayalım. Cumhurbaşkanımız da gelsin kazanan takıma kupasını orada versin. Cumhurbaşkanımız bu konuya el atmalı."

Galatasaray İkinci Başkanı Öztürk’ten Süper Kupa açıklaması! TFF'ye çağrı yaptı - Resim : 2